Erciş Belediyesi, tarıma hayat veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılında 'Tarımsal Üretim ve Hayvancılığın Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Erciş Belediyesi, bu kapsamda 9 mahallede 20 kilometre sulama kanalı ve gölet temizleme çalışması yaparak, tarıma hayat verdi.

Erciş Belediyesi, tarıma hayat veriyor

Erciş'te tarımın daha iyi noktaya gelmesi için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Erciş Belediyesi, bu kapsamda 10 gün içerisinde 9 mahallede 20 kilometre sulama kanalı ve gölet temizliği yaparak, tarım arazilerinin suyla buluşmasını sağlıyor.

Gölet ve sulama kalanı temizliğinin yanı sıra, ilçe genelinde çiftçilere sıvat desteğinde bulunan Erciş Belediyesi, Erciş'i tarımda daha iyi bir noktaya getirmek için çabalıyor.

Bu kapsamda Van Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Erciş Belediyesi ekipleri tarafından meralarda otlayan hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak için, Haydarbey, Kadirasker, Ulupamir ve Pınarlı mahallelerinde de sıvat dağıtımı yapıldı.

"HİZMETLERİN GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ"

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılını yaşadığımız 2023 yılında 'Tarımsal Üretim ve Hayvancılığın Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında ana şiarımız yerlilik, millik ve kendine yetebilir bir Erciş yaratabilmektir. Bu kapsamda yaklaşık 10 gün içerisinde Van Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Erciş Belediyesi ekiplerimizle, şu ana kadar 9 tane mahallemizde yaklaşık olarak 20 kilometrelik bir hatta, sulama kanalı çalışmalarının ve gölet temizleme çalışmalarını bitirdik. Ağaçören, Çetintaş, Söğütlü ve Oyalı Mahallelerindeki hattımızda çalışmalarımız devam ediyor. Ulupamir, Pınarlı, Çakırbey, Kocapınar'da bu çalışmaları tamamladık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca 4 ayrı mahallemize de 20 adet hayvan içme suyu sıvatını Sayın Valimizin destekleriyle beraber dağıtımı gerçekleştirdik. Bu hizmetlerin getirilmesinde büyük emekleri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı beye, AK Parti Van Milletvekillerimize, Van Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na ve Erciş Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum. Hizmetlerin getirilmesi noktasında çalışmalara devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam diyoruz inşallah" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2023, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER