Engelli kardeşler yardım eli bekliyor

Van'da doğuştan engelli olan ve yatağa bağlı yaşamlarını sürdüren engelli kardeşler kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. İpekyolu ilçesinde ikamet eden ve doğuştan engelli olan Ruken Öter (13) ve Havin Öter (9) yetkililere çağrıda bulunarak hasta yatağı talebinde bulundu.

Engelli kardeşler yardım eli bekliyor

Evden çıkamayan, hareket kabiliyeti olmayan ve yatağa bağımlı olarak yaşamlarını sürdüren engelli kardeşler yardım eli bekliyor. Hasta yatağına ihtiyaç duyan engelleri kardeşler, taleplerinin gerçekleşeceği günü iple çekiyor.

Ekonomik zorluk geçen ve hayatlarını zor şartlar altında idame eden 10 nüfuslu Öter ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Çocuklarının artık büyüğünü ve tek başına kaldıracağını söyleyen Anne Hanife Öter, hasta yatağı için başvurduğu yerlerden olumlu bir talep alamadığını söyledi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ve hayırsever iş insanlarına çağrıda bulunan Anne Öter, doğuştan engelli olan iki çocuğu için hasta yatağı talebinde bulundu.

Çocuklarının yemek yeme ve diğer ihtiyaçlarını karşılamakta zorluklar çektiğini belirten Anne Hanife Öter, maddi imkânsızlık yüzünden zor günler geçirdiklerini vurguladı.

"VALİMİZDEN YARDIM ELİ BEKLİYORUZ"

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Anne Hanife Öter, "Çocuklarım Rukiye ve Havin doğuştan engelli. Çocuklarımın bütün zamanları yatakta geçiriyor. Çocuklarım büyüklükleri için onların yeme, içme ve dinlenme ihtiyaçlarını gidermekte zorluklar yaşıyorum. İki çocuğum da evden çıkamıyor. Hareket kabiliyetleri yok ve yatağa bağımlı olarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Çocuklarıma hasta yatağı verilmesi için çalmadığım kapı kalmadı. Ama herhangi bir sonuç alamadım. Engellilerin dostu olan Sayın Valimize buradan sesleniyorum. Lütfen çocuklarıma yardım elini uzatın. Çocuklarım doğuştan beri yatağa bağımlı olarak hayatlarını idame ediyorlar. Sesimizin duyulmasını bekliyoruz. 8 çocuğum var. Eşim çocuklarımın bu durumundan dolayı işe bile gidemiyor. Çünkü tek başıma onları kaldırıp, ihtiyaçlarını gidermiyorum. Çocuklarıma verilen engelli maaşıyla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Umarım sesimiz biran önce duyulur ve çocuklarımın ihtiyacı olan hasta yatakları temin edilir. Sayın Valimiz Ozan Balcı başta olmak üzere tüm hayırsever iş insanlarından yardım eli bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2023, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER