Kuşan: Hizmet için seferber olduk

Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, kentteki sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında gayret gösterdiklerini söyleyerek, "Halkımıza hizmet etmek için seferber olduk. Çalışmalarımızı dur durak bilmeden sürdürüyoruz. Yerel seçimlerde de Ak belediyeciliğin gelmesi için çabalıyoruz" diye konuştu.

Kuşan: Hizmet için seferber olduk

Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve beraberindekiler gazetemizi ziyaret ederek, yaklaşan seçim süreci ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş'a açıklamalarda bulunan Başkan Kuşan, bulundukları makamda şehrin menfaati için çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

"YENİ MAHALLE BAŞKANLIKLARI AÇACAĞIZ"

Van'da göreve geldikten sonra kentin dört mahallesinde parti başkanlıkları açtıklarını anlatan İlçe Başkanı Kuşan, "Halilağa, Selimbey, Bostaniçi ve Erçek'te mahalle başkanlıkları açtık. Şimdi iki mahallede daha, Seyit Fehim Arvasi ve Cevdet Paşa mahallesinde de başkanlıklar açacağız inşallah. Bu başkanlıklar aracılığıyla partimize, teşkilatımızın olduğu yere gelemeyenlerin sorunlarını dinleyip, çözmek için gayret gösteriyoruz. Seçimlere kadar dur durak bilmeden, çalışacağız. Amacımız 'Ak belediyeciliğin gelmesi için çalışıyoruz" dedi.

Van'da son yirmi yılda iki kutuplu siyasetin olduğunu bildiklerini anlatan Kuşan, "Bu durum sadece bölgeye has değil. Ülkemizin birçok bölgesine de yayılmış. Ama bazı şehirlerde ve bölgelerde ideolojik bir düşünce hakim. Ak Parti ise hizmet partisi. Bakın bazı şehirlerde vatandaşlar iktidarda hangi parti varsa, yerelde de o partinin görev almasına özen gösteriyor. Bizim bu bölgelerde de bence bu düşünce hakim olmalı. İdeolojiyi ikinci plana atmalıyız. Gençler için, geleceğimiz için bu seçimlerde iktidar partisine oy verilmeli. Çünkü genel seçimler yapıldı ve beş yıllığına vatandaşlar iktidarı belirledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve cumhur ittifakı iktidarda. Sonuçta hükümet kurulmuş ve yerel yönetimlerin de hükümetin bu gücünü fırsata çevirmesi gerekir. Özellikle güvenlik anlamında insanlar iyi düşünmeli. İşadamları da güvenliğin olmadığı bir şehre yatırım yapmaz. Herkesin bu hassasiyetle davranması lazım" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİRLERDE BEKLENEN BELEDİYECİLİK HİZMETİ OLMADI"

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere CHP'nin kazandığı büyükşehirlerde belediyecilik hizmetlerinin memnuniyet oluşturmadığını anlatan Kuşan, "Bakın inanın İzmir'de birkaç tanıdığım var, onlarla görüştüm. Ak Parti'nin yerel yönetimi kazanması halinde güzel hizmetler olacağını onlar da kabulleniyor. Ama o şehirde hep ideolojik düşünüldüğü için CHP sürekli kazanıyor, ama istenen hizmet yok. İstanbul'da keza İmamoğlu istenen çalışmayı sergileyemedi. İstanbul'da CHP kazandığından beri her şey durdu. Konuşan bir başkan var. 'Elim kırılsaydı da oy vermeseydim' diyen vatandaş sayısı çok. Ankara'da da gereken hizmetlerin olmadığını görüyoruz. Bakın Melih Gökçek döneminde iki-üç ay içinde biten köprülü kavşaklar vardı. Sürekli hizmetler vardı. Mansur bey iyi bir kişilik olabilir. Ama belediye başkanlığı yapamadığını görüyoruz. Dolayısıyla Ak Parti'nin yerel yönetimlerdeki başarısı herkesçe malum. O yüzden yineliyoruz, bu seçimlerde özellikle büyükşehirlerin Ak Parti belediyeciliğine kavuşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"GAZZE'DEKİ KATLİAMLARDAN DOLAYI İSRAİL'İ LANETLİYORUZ"

Kendisini bildi bileli İsrail'in Filistin'e yönelik katliamlar yaptığını anlatan Kuşan, "Ben oralara da gittim. Kudüs'e gittiğimde Mescid-i Aksa'yı gördüğümde çok etkilendim. Çocukluğumuzdan beri oralarla ilgili anılarımız vardır. Ağabeyim Van'da bir lokanta açmıştı, adı 'Aksa' idi. Bizim şu an için bu katliamlara yönelik dualarımız var. Ama elbette etkili adımların atılması hepimizin arzusu. Devletler arasında nasıl sözleşmeler olduğunu tam bilmiyoruz. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu zulmün durması, ateşkes olması ve mazlum halkların acısının dinmesi için uluslararası adımlar attığına şahidiz. İnşallah bu zulüm duracak" dedi.

Boykot konusunun küçümsenmemesini isteyen Kuşan, "İsrail mallarının alınmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. Boykot devam etmelidir" ifadelerini kullandı.

Ziyarette; Teşkilat Başkanı Sinan Demir, Danışma kurulundan Suat Özdağ, Seçim işlerinden Semih Tan, Yönetimden Fahrettin Handil, Mahmut Böğüş, Ülgen Taşdemir, Tanıtım ve Medya Başkanı Burak Gültepe ve Salih Yıldız hazır bulundu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2023, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER