Engelli çocuklar için modern merkez…

Van'ın Edremit ilçesinde Van Valiliği'ne tahsis edilen eski Vali evi, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, engelli çocuklar için modern yaşam merkezine dönüştürülecek.

Engelli çocuklar için modern merkez…

Van'ın Edremit ilçesinde kurulacak olan modern yaşam merkezinde engelli çocuklar, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal refah hizmetlerinden yararlanma imkânı bulacak.

Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi, engelli çocuklar için yeni ve modern bir yaşam merkezi yapıyor. Edremit ilçesinde, Van Valiliği'ne tahsis edilen eski Vali evi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da destekleriyle kentteki engelli çocukların eğitim alabilecekleri bir merkez haline dönüştürülüyor.

Projelendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra, merkez en kısa süre içerisinde engelli çocukların kullanımına açılacak. Engelli bireyler, yaşam merkezinde, gün boyu yapacakları faaliyetlerle becerilerini geliştirecek.

İl genelinde engelli bireylerin sosyal ilişkilerini düzenlemek ve yaşam kalitelerini artırmalarına destek olmak amacıyla harekete geçen Van Valiliği, Van Gölü manzaralı eski Vali evini, modern yaşam merkezine dönüştürecek.

Tefrişat ve çevre düzenlemesinin ardından engelliler için adeta bir yaşam alanı haline getirilecek olan merkez, servislerle evlerinden alınacak olan engelli çocukların, sanat, spor ve el işleri çalışmalarıyla toplumsal yaşama uyum becerilerinin artırılmasına yardımcı olacak.

"HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞI YAPACAĞIZ"

Alanda incelemelerde bulunan ve yapılacak olan yaşam merkezi hakkında bilgi alan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı,  "Engelli çocuklarımız için yeni ve güzel bir yaşam merkezi yapıyoruz. Edremit ilçemizde, Van Valiliğine tahsisli olan eski Vali evi, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun da destekleriyle ilimizdeki engelli çocuklarımızın eğitim alabilecekleri bir merkez haline dönüştürülüyor. Projelendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra merkez en kısa süre içerisinde engelli çocuklarımızın kullanıma açılacaktır. Engelli çocuklarımızın huzuru, mutluluğu ve iyi eğitim alabilmeleri bizim en önemli amacımız ve mutluluğumuzdur. Onların yüzlerinin gülmesi için her türlü fedakârlığı yapacağız. Engelli ailelerinin de yükünü paylaşmak ve almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2022, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER