En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

Kitap Van Projesi kapsamında il genelinde en çok kitap okuyan öğrenciler, Van Valisi Ozan Balcı tarafından ödüllendirildi.

En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul ve Lise olmak üzere her düzeyde en çok kitap okuyarak ilk üçe giren öğrenciler ile en güzel kütüphaneye sahip öğrenciler, Edremit Uygulama Otelinde yapılan programda ödüllerini Vali Ozan Balcı'nın elinden aldılar.

Törende konuşan Vali Balcı, başarılı olmanın, hayalleri genişletmenin, geleceğe sağlam adımlar atabilmenin yolunun kitap okumaktan geçtiğini söyledi.

Kitap okuma etkinliğine katılan ve başarılı olan öğrencileri kutlayan Vali Balcı, “Okuma kültürüne, alışkanlığına katkı sağlamak için faaliyetlerimiz devam edecek. Bunlar geleceğe atılan tohumlardır. Kitap Van Projesi, önümüzdeki yıllarda akademik anlamda çocukların başarısına büyük katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Van’da kitap adına çok güzel işler yapıldığını ifade eden Vali, Balcı, “3 Milyona yakın kitabı ilimize kazandırdık. Türkiye’nin en zengin kütüphanelerinin olduğu il konumundayız. 300 okul kütüphanesi yaptık. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İlimize yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kitaplıklarını zenginleştirdik. Camilere kütüphane kurduk. Okullarda 1 saat okuma saati yapılıyor. Projemiz kapsamında ülkemizin güzide kuruluşu olan PTT ile yaptığımız anlaşmayla öğrencilerimize istedikleri kitapları evlerine kadar postacılarımız ulaştırıyor.  Bütün çocuklarımızı kutluyorum. Düzenli bir şekilde her gün kitap okumaya devam edin. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardında Vali Balcı, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek fotoğraf çektirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2023, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER