Eğitimde Sağlık Hareketi start aldı

Van Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen ve geçtiğimiz yıl başlatılan Eğitimde Sağlık Hareketi 2023-2024 yılı açılışı Van Valisi Ozan Balcı’nın katıldığı törenle yapıldı.

Eğitimde Sağlık Hareketi start aldı

Bu yıl da tekrar edilen projede, okul çağındaki çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak için, işitme, görme, ağız-diş, ortopedik, obezite ve romatizmal hastalıklarının taraması yapılarak tedavileri sonuca varıncaya kadar takip edilmesi sağlanıyor.

Geçen yıl başlatılan proje kapsamında; 80 bin öğrenciye işitme testi, 78 bin öğrenciye görme testi, 79 bin öğrenciye ortopedik tarama, 82 bin öğrenciye ağız-diş taraması, 75 bin öğrenciye boy kilo taraması, 46 bin öğrenciye diğer hastalıklarla ilgili tarama yapıldı.

Gerekli görülen çocuklar hastaneye sevk edilerek tedavileri sonuçlanıncaya kadar takip edildi.

Açılışta konuşan Van Valisi Ozan Balcı, çok güzel bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, ““Okullarda sürekli tarama yapılıyor. Ama bizim projemizin farklı tarafı, tarama sonrası tespit edilen rahatsızlığın takibi yapılarak tedavisinin yapılması ve çocuğun sağlığına kavuşturulmasıdır. Projemizi aynı hızla sürdüreceğiz. Çocuklara ağız-diş, görme, ortopedik, işitme anlamında küçük bir dokunuşla yaşamlarını değiştirebiliriz.  Bir çocuğun bile hayatını değiştirirsek bu bizim için çok kıymetlidir. Devletimizin imkanları bu konuda yeterlidir. Çocuklarımızın hayatına dokunmak ülkemizin geleceğine dokunmaktır. Bu anlamda şunu belirtmek istiyorum. Şu anda 500 çocuğumuza şeker ölçüm sensörleri veriyoruz. Onların parmaklarının delinmesinin önüne geçtik. Bu çok önemli bir iş. Buna benzer çok güzel işler yaptık. Yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Programa Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, okul müdürleri, sağlık personeli katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER