Eğitim fakültesinde kepler mezuniyet için fırlatıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezunlarını büyük bir törenle yolcu etti.

Eğitim fakültesinde kepler mezuniyet için fırlatıldı

Düzenlenen törene Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Genel Sekreter Cahit Tekin, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanı Yusuf İpek, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşma yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Eğitim Fakültesi tarihinin üniversitenin 41 yıllık tarihinden daha eskiye dayandığını ve 1974 yılı öncesinde Yatılı Öğretmen Okulu olarak hizmet verdiğini ifade etti. 1974-1984 yılları arasında Eğitim Enstitüsü olarak ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğünü, 1984-1992 yılları arasında ise ön lisans düzeyinde Eğitim Yüksekokulu olarak eğitim-öğretim hizmetlerine devam edildiğini ve daha sonra 1993 yılında Van Eğitim Yüksekokulunun bugünkü Eğitim Fakültesi’ne dönüştürüldüğünü belirten Rektör Şevli “Eğitim Fakültemiz köklü bir fakültedir” dedi.

Van YYÜ Eğitim Fakültesinin çok güçlü bir akademik kadroya da sahip olduğunun altını çizen Rektör Şevli, “Gerek bilimsel yayınlar ve gerekse de nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri değerlendirildiğinde fakültemizin Türkiye’deki eğitim fakülteleri içerisinde ilk onda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Öğrencilerimize nitelikli ve güçlü akademik kadromuzla verilen dört yıl eğitim sonunda mezun öğretmen adaylarımız KPSS öğretmenlik alan sınavına girmektedirler. ÖSYM sınav sonuçlarına göre farklı bölümlerimizi tercih ederek yerleşen öğrencilerimizin üniversiteye giriş sıralamaları ile mezun olduklarında öğretmen olabilmek için girdikleri KPSS alan sınav sonuçlarını karşılaştırdığımızda; sıralamalarının yükseldiğini görmekteyiz. Yani biz öğrenciyi aldığımız seviyeden dört yılın sonunda daha yüksek bir seviyede mezun ediyoruz. Öğrencimize verilen kaliteli eğitimin getirdiği bu sonuçtan oldukça memnun olduğumuzu ifade etmek isterim.  Ben, tüm velilerimiz ve öğrencilerimizin huzurunda, bu başarı çıtasını yakalayan ve nitelikli eğitim-öğretimle öğrencilerimizin seviyesini yükselten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültemizin güçlü akademik kadrosuna teşekkür ediyorum ve onları alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda mezun olmaya hak kazanan öğrencileri öğretmen olarak da görmek istediklerini dile getiren Rektör Şevli, “En iyi şekilde öğretmenlik yapacağınıza eminim. Tüm öğrencilerimizin mezuniyetini tebrik ediyorum. İnşallah yüzünüz hep güler. Allah, ayağınızı taşa değdirmesin” diye konuştu.

Mezuniyet Töreni kapsamında konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey ise Van YYÜ Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Türkiye’nin öğretmen yetiştiren en güçlü fakültelerinden birisi olduğunu ifade etti. Dekan Merey, “Her birinizi artık saygın bir öğretmen olarak sizleri tebrik ediyor ve yürekten kutluyorum. Bugünlere gelmenizde sizden maddi ve manevi desteği esirgemeyen bütün ailelere minnettarım. Sevgili gençler, gerçek başarı insanlığa ve doğadaki her canlıya faydalı olmak demektir. Sevgili öğrencilerim, başarılarla dolu bir hayatınız olmasını diliyorum. Bahtınız açık olsun. Hepinizi sevgi ve saygıyla tekrar selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim Müfettişleri Başkanı Yusuf İpek de öğrencilerin mezuniyetlerini tebrik ederek, hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı eğitim fakültesi birincisi ve aynı zamanda üniversite birincisi olan Melek İzcican’ın mezun öğrenciler adına konuşması ve yaş kütüğüne plaka çakması ile devam etti.

Mezuniyet töreni, eğitim fakültesi akademisyenleri tarafından oluşturulan koronun müzik dinletisinin ardından öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2023, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER