1. Lig'e yükselen son takım Şanlıurfaspor oldu

2022-2023 futbol sezonunda Vanspor'un da bulunduğu Kırmızı Grupta play-off finaline kalan Bucaspor ile Beyaz Grupta play-off finaline kalan Şanlıurfaspor karşı karşıya geldi. Kıyasıya geçen maçta Şanlıurfaspor, Bucaspor'u 3-0 mağlup ederek, 1. Lig'e yükselen son takım oldu.

1. Lig'e yükselen son takım Şanlıurfaspor oldu

TFF 2. Lig play - off finalinde Vanspor'un grubunda bulunan Bucaspor'u 3-0 gibi net bir mağlup eden Şanlıurfaspor, Kocaelispor ve Çorumspor'un ardından Spor Toto 1. Lig'e yükselen son takım oldu.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan ve kıyasıya geçen maçta, Şanlıurfaspor, rakibini Behlül Aydın ve Mert Çapar'ın golleriyle 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Vanspor'un grubunda play-off finaline kalmayı başaran fakat son maçta havlu atan Bucaspor, gelecek sezon yine Vanspor'la birlikte 2. Lig'de mücadele edecek.

Şanlıurfaspor Zafer Turan teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Feyyaz Belen, Cumali Bişi, Kemal Rüzgar, Behlül Aydın, Erkam Develi, Seyit Gazanfer, Abdulsamet Burak, Mehmet Yiğit, Mehmet Alp Kurt ve Mert Çapar onbiriyle çıktı.

Bucaspor ise Sait Karafırtınalar teknik sorumluluğunda sahaya;  Kıvanç Küçükkarış, Abdullah Balıkuv, Onur Özcan, Ahmet Aslan, Berke Bıyık, Furkan Çil, Erhan Kartal, Saruhan Fındıkcı, Erhan Çelenk, Çağrı Giritlioğlu ve Mehmet Fuat Gölbaşı onbiriyle çıktı.

Karşılaşmayı; Zorbay Küçük, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık ve Burak Pakkan hakem dörtlüsü yönetti.

ŞANLIURFA'DA 1. LİG SEVİNCİ

Şanlıurfaspor'un TFF 2. Lig Play-off final maçında Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükselmesi kentte büyük coşkuya neden oldu.

TFF 2. Lig Play-off final maçında Şanlıurfaspor'un Konya'da oynanan final karşılaşmasında Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükselmesi kentte büyük coşkuya neden oldu. Maçı Topçu Meydanı'nda kurulan dev ekranda izleyen taraftarlar, bitiş düdüğüyle birlikte havai fişekler fişekler eşliğinde büyük sevinç yaşadı.

Şanlıurfalılar yıllar sonra 1. Lig'e çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Araçlarıyla konvoy oluşturan taraftarlar, şehir turu attı. Bazı taraftarlar ise davul-zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi.

2017 yılında küme düşerek 1. Lig'e veda eden Şanlıurfaspor, 6 yıl aradan sonra yeniden 1. Lig'e yükseldi. Kentin cadde, sokak ve meydanlarında kutlamalar geç saatlere kadar devam etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2023, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER