Edremit'te, kapsamlı temizlik...

Edremit Belediyesi Van Gölü'nün dibinde ve sahilinde kapsamlı çevre temizliği etkinliği düzenledi. 'Hep beraber Van Gölü sahilini temizliyoruz' sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Van Gölü dibinde, Lalapaşa Sahil Parkı ve Edremit sahilinde çevre temizliği yapıldı.

Edremit'te, kapsamlı temizlik...

Edremit Belediyesi, temiz bir Edremit için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Van Gölü'nün dibi, Lalapaşa Sahil Parkı ve Edremit sahilinde çevre temizliği gerçekleştirildi.

Turmepa gemisi ve dalgıçlar Van Gölü'nün dibini temizlerken, gönüller ise Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile birlikte Van Gölü sahilindeki çöpleri topladı.

Lalapaşa Sahil Parkı'nda başlayan çevre temizliği Edremit Kent Meydanı'na kadar devam etti. 'Van Gölü Edremit Çevre Temizliği Şenliği' kapsamında konser, tekne turu, çocuk etkinlikleri, sahne gösterilerinin yanı sıra etkinliğe katılanlara ayran aşı ve balık ikram edildi.

"VAN GÖLÜ'NÜ VE ÇEVRESİNİ TEMİZLEMEK İÇİN BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK"

Çevre temizliği etkinliğinde konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, "Edremit'te Van Gölü sahilindeyiz. Tüm çevreseverlerimizle, çevre gönüllülerimizle beraber Lalapaşa Sahili'nden başlayan çevre şenliğimiz Kent Meydanı'nda nihayete erdi. Yine arkamızda hem deniz süpürme aracımız, hem de dalgıçlarımızla birlikte karadan ve sudan Van Gölü'nü ve çevresini temizlemek için bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Çağrımıza icabet edip gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hakikaten hemen arkamızda duran bir doğa harikası bize yüzbinlerce yıldır miras kalan Van Gölü'nü ve çevresini koruma anlamında farkındalık çalışmalarımız oluyor. Geçen hafta da yine su sporları festivalini düzenledik. Hakikaten günlük kullanımdan, evsel atıklardan tutun, birçok katı atığa kadar maalesef Van Gölü'nü atılmış atıklar var. Yine gemi atıklarının da suyu kirletmemesi adına Edremit Belediyesi olarak topluyoruz. Biz görev geldikten sonra sıfır atık müdürlüğümüzü ve sıfır atık çalışmalarımıza ağırlık verdik. Bu vesile ile özellikle 2021 yılının Haziran ayında Van'ı ziyaret ederek Van Gölü'nü himayelerine alan Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye Van adına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de Van Gölü geçtiğimiz yıl 30 Temmuz'da çevresiyle birlikte sit alanı ilan edildi. Şuanda onun çalışmaları devam ediyor. Biz de Edremit Belediyesi olarak gerek Çevre Koruma Müdürlüğü, gerekse Sıfır Atık Müdürlüğü'yle bu çalışmaları aralıksız sürdürmekteyiz. Bir taraftan denizi, bir taraftan da karayı temizliyoruz. Bugün duyarlılık göstererek buraya gelen halkımıza, bisiklet severlere, çevrecilerimize, tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Temizlik çalışması sonrası, düzenlenen konserle etkinlik sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER