Edremit’te eğitim seferberliği; 2 bin öğrenciye 11 bin kaynak kitap…

Van'ın Edremit Belediyesi, ilçede eğitim seferberliği başlattı. Bu kapsamda belediye desteğiyle Edremit ilçesinde 2 bin öğrenciye yaklaşık olarak 11 bin kaynak kitap dağıtıldı. Kitap dağıtım töreninde konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, "Her zaman olduğu gibi yine öğrencilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Edremit’te eğitim seferberliği; 2 bin öğrenciye 11 bin kaynak kitap…

Fiziki çalışmalarının yanı sıra eğitim ve sosyo-kültürel alanda çalışmalarını sürdüren Van'ın Edremit Belediyesi, eğitim yatırımlarını da aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Daha önce akıllı tablet, kırtasiye yardımı, etüt merkezleri, kaynak kitap desteği, dershane, sürekli eğitim merkezleri ve ilçede yaptığı kütüphanelerle eğitime büyük katkı sunan Edremit Belediyesi, 'Edremit Seninle Güzel' projesi kapsamında ilçedeki 2 bin 12. sınıf öğrencisine 11 bin kaynak kitap desteğinde bulundu.

Edremit Uygulama Oteli'nde düzenlenen kaynak kitap dağıtım törenine, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kitap dağıtım töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edremit'te eğitim alanında yapılan yatırımları içeren slayt gösterimi ile devam etti.

TEVKE: "SİZE DÜŞEN TEK ŞEY ÇALIŞMAKTIR"

Daha sonra kürsüye çıkan Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Cenabı Allah herkesin beynine eşit sayıda nöron vermiştir. Tabiri caizse Cenabı Allah herkese 100 bin tane tuğla vermiştir. İsteyen, çalışan 10 katlı bir bina da yapabilir, çalışmayan 2 gözlü bir gece kondu da yapabilir. Buradaki tek fark çalışmaktır. Bu binayı yaparken, bu işin tuğlaları, sıvası da bugün dağıtmış olduğumuz kitaplardır. Hamdolsun bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz yardımcı ve kaynak kitaplarımızı dağıttık. Büyükşehir Belediyemiz kitaplarınızı dağıttı. Bugün de Edremit Belediyemiz de ek olarak size kitap desteğinde bulunuyor. Sizin elinizde 10 katlı bir gökdelen yapabilecek tuğla da, var, harç da var. Size düşen tek şey çalışmaktır. 90 yıllarda eğitimde çok ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Gittiğimiz illerde nasıl kalacağız, nasıl gideceğiz diye düşünürken, bugün KYK yurtlarımızda yerleşme oranı %98 civarındadır. Siz üniversiteyi kazanıp gittiğiniz zaman, nerede kalacağız diye bir derdiniz yok. Devletimiz yok büyüktür. Devletimiz tüm gücüyle öğrencisinin yanındadır. Yeter ki siz çalışın. Gerisini yetkililer çözüyor. Öğrencilerimizin okuması, çalışması, belirli yerlere gelmesi için bütün gayreti sarf ediyoruz" dedi.

SAY: "2 BİN ÖĞRENCİMİZE  KAYNAK KİTAPLARINI TESLİM EDECEĞİZ"

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile özellikle 2019 seçimlerinde gönül belediyeciliği mottosu ile yola çıktıklarını hatırlatarak, "Ben 1994'te İstanbul Üniversitesi'nde üniversiteye başlayan bir kardeşinizim. Aynı yıl Sayım Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Hemen akabinde 1995'te 15 bin öğrenciye burs bağladı. O gün için, 2 milyonluk bir burs bir öğrenci için, bir kira demekti, bir aylık gider demekti. O çok kıymetli zamanlarda, çok kıymetli dokunuşlar yaptı. Biz öğrenci dostluğunu, belediyeciliği, gençlerle muhabbeti Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Bugün de onun destekleriyle bu programı yapıyoruz. Bugün tüm Edremit'te okuyan ve hiçbir ayrım gözetmeksizin 2 bin öğrencimize kaynak kitaplarını teslim edeceğiz. Üniversiteye hazırlanan bir kardeşimiz için kaynak kitap çok kıymetlidir. Soru bankası çok kıymetlidir. Biz de bu anlamda belediyeciliğe başladığımızda etüt merkezlerinden, kaynak kitap dağıtımına, sürekli eğitim merkezlerinden dershanecilik hizmetlerine, yine soru bankasından kaynak kitaba kadar tüm alanlarda, gücümüz ve imkânlarımız yettiğince sizlerin yanında olmaya çalıştık. 2022-2023 döneminde sınava girecek ve bundan sonra 12 yıllık eğitim-öğretim hayatınızda başka bir evreye giriyorsunuz. Birçoğunuz şehir değiştireceksiniz. Hayatınız değişecek, arkadaşlık ortamlarınız değişecek. Bu zamanlar sizler için hem hayatınızla ilgili en önemli kararları vereceğiniz ve en önemli işleri yapacağınız dönemdir. Bu dönemi bol soru çözerek, kitap okuyarak ve kendinize vakit ayırarak geçirmenizi istiyoruz"  diye konuştu.

"PANDEMİ DÖNEMİNDE DE KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK"

Göreve geldiklerinde Edremit'te bir tane dahi Etüt Merkezi'nin olmadığını vurgulayan Başkan Say, "Göreve geldiğimiz de kütüphane yoktu. İlçe halk kütüphanesi vardı oda kapalıydı. Oda bir odadan ibaretti. Bir tane sürekli eğitim merkezi, kıraathanesi yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız tensipleri ve talimatlarıyla, bölgede ilk millet kıraathanesini açtık. Bölgedeki ilk sürekli eğitim merkezini açtık. Van Gölü'ne nazır bir eğitim merkezini kardeşlerimize kazandırdık. 2020 yılında çok ağır şartlarda tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de yaşadığı bir Covid-19 dönemini yaşadık. Halen etkilerini yaşıyoruz. Belediye olarak o dönemde, zoom toplantılarından, tablet desteğine kadar kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Evde çalışan, üniversite sınavlarına çalışan, LGS sınavına çalışan, KPSS sınavına çalışan tüm kardeşlerimizin yanında olduk. Yine gönül belediyeciliği şiarıyla yola çıkarken şunu unutmadık; Edremit'te yaklaşık 300 öğrencimiz Van YYÜ'ye kadar 1,5- 2 saat yolculuk yaparak gidiyordu. Hem uzun bir yolculuk hem de maliyet gerektiren bir yolculuktu. Yine geçen yıl hiçbir ayrım gözetmeksizin Edremit'te oturup, Van YYÜ'de okuyan bütün kardeşlerimizin ulaşım giderini karşıladık" ifadelerini kullandı.

"EDREMİT'TEKİ 130 BİN NÜFUSUN TAMAMINDAN SORUMLUYUZ"

2019'un ilk aylarından bugün kadar her hafta düzenli olarak 1-2 okulu ziyaret ettiklerini söyleyen Başkan Say, "Anaokulundan lise sona kadar, lavabosu kırık, camı kırık, boya badanası yapılmamış, etüt merkezi olmayan ve fiziki imkânları itibariyle eksik olan okulların tamamına yetiştik. Biz Edremit'te oturan, yaşayan 130 bin nüfusun tamamından sorumluyuz ve hiçbir soruna duyarsız kalmadık. Tüm okullarımıza el atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Biz geçtiğimiz 3,5- 4 yılda özellikle öğretmen ve velilerimizin yükünü azaltmaya çalıştık. Bu anlamda okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Bugün de inşallah yine sizlerin yükünü almaya çalışacağız. Kaynak desteğimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Gireceğiniz sınavlarda hakkında hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar diliyorum. Bir belediye başkanı, ağabeyiniz, kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olduğumu, bir telefon kadar yakın olduğumuzu, kapımızın her zaman açık olduğunu, gerek öğretmenlerimiz vasıtasıyla, gerekse okul ziyaretlerimizde her daim yanınızda olduğumu belirtmek isterim. Etüt Van, Kitap Van ve Spor Van projeleriyle, eğitim noktasında Van altın yılını yaşıyor. Bu nokta da eğerek Büyükşehir Belediyemize, gerek Milli Eğitim'e ve gerekse Van Valiliğimize teşekkür ediyorum. Edremit'te olduğunuz ve okuduğunuz için şanslısınız. Hep birlikte olduğumuz için bizler de şanslıyız" dedi.

TÜRKMENOĞLU: "BU ŞEHRİN İSTİKBALİNE GENÇLER YÖN  VERECEK"

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, bir gençlik şöleni yaşadıklarını belirterek, "Bize heyecan veren, şehrimizin en dinamik ve bu şehrin geleceği olan, istikbaline yön verecek olan gençlerle bir aradayız. Tabi amacımız ülkemiz ve ülkemizin geleceğidir. Hedefimiz ülkemizin geleceğine olan insanların yetiştirilmesidir. Tabi bu yetişme dediğimiz zaman, gerek fikir anlamında, gerek fiziki anlamda, gerek sosyal anlamda, gerek kültürel anlamda, gerek se ekonomik anlamda insanların kendisini geliştirmesidir. Ne kadar çok okursak, ne kadar çok gezersek, ne kadar birbirimizle ilişkilerimizi sürdürürsek, ne kadar çok sosyal olursak, ne kadar çok sportif faaliyetlerde bulunursak o kadar kendimizi geliştiririz. Kendimizin gelişmesi, şehrimizin gelişmesidir. Şehrimizin gelişmesi, ülkemizin gelişmesidir. Ülkemizin gelişmesi de geleceğimizin gelişmesidir. Bunu yapabilmemiz için bize en önemli kaynak verilen bilgidir. Bugün Edremit'te 12. Sınıf öğrencileriyle beraberiz. Yani üniversiteye hazırlık aşamasında olan gençlerimizleyiz. Biz Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu hedefler doğrultusunda 2023 hedefi ve 2053 hedefini koyduk. 2023 hedefi Cumhuriyetimizin 100. yılıdır. Bugün sosyal medya çok önemli bir imkân haline geldi. Bunu hayır işlerinde kullanırsanız, hayır işlemiş olursunuz. Ama şerde kullanırsanız, hata yapmış olursunuz ve yanlışa gidersiniz. Elinizdeki teknolojiyi ülkenizin, ailenizin ve kendinizin hayrına işlerde harcayın. Biz bu imkânları geçmişimizde bulamadık" diye konuştu.

"2053'Ü SİZ İNŞA EDECEKSİNİZ"

Şu anda öğrencilerin elinde çok güzel imkânların ve mekânların olduğunu belirten Türkmenoğlu, "Elinizde dünyayı yönetebilecek imkânlar var. 2023 yılını Türkiye Yüz Yılı ilan ettik. Ama 2053'ü siz inşa edeceksiniz. O azminizle, o gençliğinizle, o heyecanınızla siz 2053'ü yılını inşa edeceksiniz. Biz size inanıyor ve güveniyoruz. Bütün imkânlarımızı size seferber ediyoruz. Burada belediye başkanımız belediye işlerinin yanı sıra, gençlere de büyük önem veriyor. Kütüphaneler, kıraathaneler, millet bahçeleri bunları sizler için yapıyoruz. Bu şehrin önümüzdeki süreçte yol haritasını belirleyecek olan sizlersiniz. Yarının belediye başkanı, yarının milletvekili, yarının milli eğitim müdürü, yarının doktoru siz olacaksınız. Bizlerin gurur kaynağı sizlersiniz. Annenize, babanıza şükranlarımızı iletin. Sizin buraya gelmeniz, okumanız, size büyük bir emek veren en başta anneniz ve babanızdır. Ama size yön veren, bu eğitimi veren de öğretmenlerinizdir. Her biriniz birer etiket sahibi olmak zorundasınız. Etiket sahibi olmak sizi zenginleştirir. Onun için zenginliğinize kariyer ekleyeceksiniz, etiket ekleyeceksiniz. Devlet adamları gelecek nesilleri düşünen insanlardır. Siyasetçiler de gelecek seçimi düşünen insanlardır. Ben bir siyasetçiyim. Önümüzde 2023 seçimleri var. Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği bir şey var. Türkiye 100 yılı. Bu Türkiye 100 yılında neyi işaret ediyor? Artık Türkiye uzaya gidiyor. Türkiye teknofestlerle, robotik işlemlerle gençler yetiştiriyor. Türkiye otoyollara elektrikli otomobiller sürüyor. Karadeniz'de, Akdeniz'de ve dünyanın bütün karasularında varlığını hissettiriyor. Bu ülkenin geleceğini şekillendirecek olan gençler, sizler bizim istikbalimizsiniz. Biz de bunu sizlere yeteri kadar anlatmak zorundayız. Sizin bütün eğitim ihtiyaçlarınızı bakanlığımız tümüyle karşılıyor. Gençlikle ilgili heyecanınızı ve gençlikle ilgili aktivitelerinizi gençlik ve spor il müdürlüğümüz müthiş derecede karşılıyor. Annenin, babanın, öğretmenin ve yöneticinin kıymeti önemlidir. Bunların kıymetini bilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

ARVAS: "İNSANLIK İÇİN FAYDALI İŞLERİ YAPMAMIZ GEREKİYOR"

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, yüce dinimiz de okumaya büyük önem verildiğini ve Kur'an'ın ilk emrinin 'Oku' olduğunu vurgulayarak, eğitim önemine dikkat çekti. Milletvekili Arvas konuşmasında, "Edremit Belediyemiz gençleri önemsiyor. Bunu bugün burada bir kez daha gördük. Hem okuyacağız, hem hayatımızı güzelleştireceğiz, hem çevremize faydamız olacak, hem de okumanın bize vermiş olduğu kaliteyi insanlığın içerisinde, köylerimiz veya şehirlerimiz içerisinde okumuş kişilerin farkındalığını ortaya koyacağız. İnancımızın temeli sağlamdır. Yalana, kötülüğe asla tenezzül etmeyiz. Kötü ahlak, uyuşturucu, hırsızlık gibi kötü alışkanlıklar gençlerimizin semtinden geçmemeli. İlmimizi inancımızla harmanlayarak hedefimize ulaşmak için gayret göstermemiz, insanlık için faydalı işleri yapmamız gerekiyor. Bugünün gençliği çok şanslı. 20 yıl önce ilimizdeki okuma oranı yüzde 40'ın altındaydı. AK Parti iktidarıyla bu oran yüzde 98'in üzerine çıktı. Bu güzel bir imkandır. Mekânların tümü gençler için vardır. Gençlerde geleceği için, inancı için, davası, milleti için, memleketi için, ezanı için, camisi, ülkesi ve bayrağı için olmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından okulları temsilen öğrencilere kitap takdimi yapıldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER