Donat: Nemrut kalderası betona dönüşmemeli

Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, ‘Bitlis Nemrut Krateri Beton Olmasın’ kampanyasını sonuna kadar desteklerini söyleyerek, bu konuda herkesin desteğine ihtiyacın olduğunu ifade etti.

Donat: Nemrut kalderası betona dönüşmemeli

    Başkan Donat yaptığı açıklamada, Yeryüzü Cenneti Nemrut Kalderasındaki beton yapılaşmanın durdurulması ve kaldırılması için başlatılan ‘Bitlis Nemrut Krateri Beton Olmasın’ çalışmasına şahsı ve VANFED Yönetim Kurulu olarak her türlü desteği verdiklerini ifade eti.

   Başkan Donat açıklamasında, “Nemrut Gölü, dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olup, adını MÖ 2100'de yaşamış Babil Hükümdarı Nemrut'tan almıştır. Nemrut Gölü, Van Gölü havzasının batısında, Bitlis ilinin Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında yer almaktadır. Büyük İskender’in tüm dünyayı fethetme amacıyla Doğu’ya yaptığı sefer sırasında keşfettiğine inanıldığından dolayı “Büyük İskender’in Yeryüzü Cenneti” adıyla da biliniyor. Nemrut Gölü'nün çevresinde de onlarca kuş çeşidi ve aralarında endemik türlerin olduğu zengin bir floranın bulunması, buz mağaraları, buhar bacası ve gölleri bu yeri özellikle doğa tutkunları için bir cennet haline getiriyor. Yeryüzü Cenneti Nemrut Kalderasındaki beton yapılaşmanın durdurulması ve kaldırılması için Van Gölü Aktivistleri'nin öncülüğünde ‘Bitlis Nemrut Krateri Beton Olmasın’ çalışmasına şahsım ve VANFED Yönetim Kurulu olarak her türlü desteği veriyoruz. Van Gölü Havzasındaki  tüm seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları, mülki amirleri, STK Başkanları ve aziz hemşerilerimin, dostlarımın desteğini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.Van Bölge Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER