Doğan: İpekyolu'na hizmet için yola çıktım

Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Ömer Doğan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler kapsamında İpekyolu Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Bu kapsamda parti binasında açıklamalarda bulunan Aday Adayı Doğan, İpekyolu'nda yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet etmek için bu yola çıktığını ifade etti.

Doğan: İpekyolu'na hizmet için yola çıktım

Van'da uzun yıllardır farklı STK'larda görev yapan ve son olarak Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu İlçe Başkanlığı'nı yürüten Ömer Doğan, İpekyolu Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Parti binasında yoğun bir katılımla aday adaylığını açıklayan Ömer Doğan, İpekyolu ilçesini hak ettiği noktaya getireceklerini vurguladı.

"İLÇENİN BÜTÜN SORUNLARINA HÂKİMİZ"

Daha önce farklı noktalarda ve son olarak Gazze'de yaşanan insanlık dramına değinerek konuşmasına başlayan İpekyolu Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Doğan, "İpekyolu, Çin'den Avrupa'ya kadar bütün Ortadoğu'yu kapsayan bir ticaret güzergâhıdır. Bu kadar uluslararası bir güzergâha sahip bir ilçenin, bir ticaret merkezinin günümüz dünyasında atıl durumda olması, sahipsiz olması nedeniyle biz de İpekyolu halkına daha iyi hizmet etmek için aday olduk. İpekyolu'ndaki kötü kaderi ve yoksulluğu bitirmek adına halkımızdan yetki istiyoruz. Biz de bu yetkiyle önemli bir başarı yakalama gayesindeyiz. İpekyolu'nun bugün istenilen noktada olmamasının sebebi kötü yönetim ve kayyumlar tarafından yönetilmesinden kaynaklanıyor. İpekyolu'nun sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerini çok iyi biliyoruz. İlçenin bütün sorunlarına hâkimiz. Yaşanan bütün sıkıntıları biliyoruz. Kötü yönetilmek, kötü idare edilmek bu şehrin kaderi olmamalıdır. Halkımız bize yetkiyi verdiği zaman, İpekyolu gibi güzel bir ilçeyi en iyi şekilde yönetmeye adayız. İlçedeki bütün sorunları çözebilecek imkânlara sahibiz. Halkımızla birlikte ilimizi dünya şehri yapmaya, bu şehrin rengini, tarihini değiştirmeye talibiz. Bu vesileyle aday olduk. İnşallah bu şehri yönetme fırsatı bulur ve en güzel şekilde yönetiriz" dedi.

"İPEKYOLU İLÇESİ İÇİN ÇOK CİDDİ PROJELERİMİZ VAR"

Rakiplerinden korkmadığını ve yerel seçimlerde bu işi göğüsleyeceklerine inandığını söyleyen Aday Adayı Doğan, "Önemli olan seçimlerin hoşgörü, medeniyet kuralları içerisinde geçmesidir. Bizim rakiplerimizin ne yaptığının bizim için önemi yok. Önemli olan bizim ne yapacağımızdır. Bizim çocukluğumuz bu kentte geçti. Dolayısıyla biz rakiplerimizden korkmuyoruz. Kanacağımıza da yürekten inanıyorum. İpekyolu ilçesi için çok ciddi projelerimiz var. Bu anlamda belediyeye yük olmaktan ziyade, belediyeye katkı sunmaya geleceğiz. Belediyenin ekonomisini, bütçesini güçlendirecek yeni projeler geliştireceğiz. Belediyenin kaynaklarını çalmadan, çırpmadan, heba etmeden kullanırsanız, inanın mevcut bütçesi İpekyolu ilçesine ziyadesiyle yeter. Kayyum mantığını aşarsanız, belediyeleri bir işçi deposu olarak görmekten, bankamatik işçilerini işe almaktan öteye hizmet odaklı çalışmaya başladığımız zaman, inanın belediyenin bütün borçları ödenir ve kaynaklar doğru kullanılırsa daha iyi hizmetler yapılabilir" diye konuştu.

"BU ŞEHRİN KODLARINI BOZDULAR"

İpekyolu ilçesinin aynı zamanda bir tarım ve hayvancılık ilçesi olduğunu vurgulayan Başkan Doğan, "Erçek bölgemizde, Bostaniçi bölgemizde olan kırsal mahalleler tamamen hayvancılığın yapıldığı bir yerdir. Fakat baktığımız zaman bugün buralarda yaşayan insanlarımız geçim sıkıntısı yüzünden batıya gidip inşaatlarda çalışıyor. Bundan dolayı tarım ve hayvancılığı bırakmak zorunda kalıyorlar. Bunun sebebi oradaki tarım alanlarını korumazsanız, tarım alanlarını saçma sapan imar planlarıyla heba ederseniz, köylerde göletler, sulama alanları yapmazsanız, tarıma dayalı politikalar izlemezseniz, işte bu şekilde kentin ekonomisini de yok edersiniz. Tarım ve hayvancılığı da bitirme noktasına getirirsiniz. Buna benzer birçok örnek verebiliriz. Erçek bölgemize baktığımız zaman Karagündüz Mahallesi'nden tutun Aktaş Mahallesi'ne kadar, yine Bostaniçi'nden tutun Gövelek Mahallesi'ne kadar burada ikamet eden gençlerimiz batıda çalışıyor. Bu şehrin kodlarını bozdular. Bu şehri özünden çıkardılar. Biz bunları koruyabilirsek, istihdam alanları artar, tarım ve hayvancılık daha fazla yapılır. Böylelikle belediyenin boşa harcanan bütçesini de korumuş olursunuz" ifadelerini kullandı.

"GAYEMİZ İPEKYOLU BELEDİYESİ'Nİ KAZANMAK OLACAK"

Yerel seçimlerde İpekyolu Belediyesi kazanacaklarına inandıklarını söyleyen Doğan, "Herkesin gayesi yola çıktığı zaman kazanmaktır. Bizim de gayemiz İpekyolu Belediyesi’ni kazanmak olacak. Biz kazanacağımıza da inanıyoruz. Bu kenette alışılagelmiş, ezberletilmiş bir yoksulluk var. Yokluk ve yoksulluk bu kentin kaderi olmamalıdır. Bu vesileyle İpekyolu Belediyesi olarak ilk olarak ilçenin imar planından başlayacağız. Çünkü imar planları bir kentin anayasasıdır. Eğer siz geleceğe dair imar planları yapmazsanız, yâda günübirlik imar planları yaparsanız, yâda 18. Madde imar uygulama planları gibi mülkiyet hakkının kutsallığını ortadan kaldırırsanız, siz bu kentte hiçbir şeyi başaramazsınız. Bu planlar olmazsa ekonomi olmaz, tarım ve hayvancılık olmaz, şehir modern bir şehir olmaktan ziyade bir köykent konumuna düşer. Bundan dolayı biz göreve gelir gelmez ilk çalışmamızı imar planları üzerinden yapmayı planlıyoruz. Akabinde yeni istihdam alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Gençlerimizi artık batıda çalışmaktan vazgeçirip, onlara burada iş ve olanak imkânları sağlamayı hedefliyoruz. Bugün nüfusu 400-500 bini geçen İpekyolu ilçesinde bir sanayi sitesi yok. Bir sınırı Özalp'a dayanan, bir sınırı Van Gölü'ne dayanan bir ilçede, doğru düzgün bir hastane yok. Yâda bir tarım politikası yok. Bunları geliştirdiğiniz zaman bu kentin sorunlarını çözmüş olursunuz. 1,5 yıl içerisinde Van'dan batıya çalışmaya giden ve inşaatlardan düşerek hayatını kaybeden 110'na yakın gencimiz var. Bugün 380 bine yakın annemiz, bacımız postane sıralarında yardım almak için saatlerce kuyruğa giriyor. Biz bunları aşmayı düşünüyoruz. Bu yoksulluğu bitirmeyi hedefliyoruz. O kadınlarımız postane sıralarında bekletmektense, onlara iş alanları açmayı hedefliyoruz. Kadın kooperatiflerini, köy kooperatiflerini kurmayı hedefliyoruz. Yani üretmek istiyoruz. İnsanlara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmek istiyoruz. Bu anlamda İpekyolu Belediyesi'ni kazanırsak, Ankara'da belediyemize ait bir birim açarak, oraya giden vatandaşlarımıza yardımcı olmalarını sağlayacağız. Ankara'da İpekyolu Belediyesi'nin temsilciliğini açacağız. Bunun gibi önemli projelerimiz var" dedi.

"DÜNYANIN KULLANDIĞI TEKNOLOJİLERİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ"

Van'ın çok ciddi sorunlarının olduğunu belirten Doğan, "Van'da ciddi anlamda bir trafik sorunu var. Biz İpekyolu Belediyeciliğinde aynı zamanda akıllı kentler, akıllı şehirler üretme gayesindeyiz. Ketimizin ulaşım sorununu akıllı sinyalizasyon sistemiyle çözebileceğimize inanıyoruz. İlçemizde altyapı sorunları var. Bu altyapı sorunlarını da akıllı kentler projesiyle dünyanın kullandığı teknolojileri aynı zamanda ilçemize kazandıracağız. Bu kentin sorunları gerçekten çok ciddi sorunlardır. 11 yıldır çözülmeyen bir imar sorunu var. Bir çevre yolu, stadyum sorunumuz var. Nüfusu 1,5 milyona yaklaşan bir kentte doğru düzgün bir otogar yok. Bundan dolayı bu sorunlara hâkimiz ve güzel projelerle bu yola çıktık" diye konuştu.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ DEMOKRASİYLE YÖNETİLEN BİR PARTİDİR"

Partilerinde yaşanan Genel Başkan değişimiyle ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan Doğan, "Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyle yönetilen bir partidir. Türkiye'de en çok demokrasiyi içinde barındıran, alt örgütün düşüncelerine değer veren bir partidir. Bundan dolayı halkımızın iradesine saygı gösteriyoruz. Değişim her zaman olabilir. Bu anlamda Genel Başkanımız Özgür Özel beyin de partimize çok şey katacağına, başarılı olacağına, iktidara geleceğimize inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER