'Direnen Filistin' fotoğraf sergisine ilgi…

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Medya İşçileri Sendikası ve Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile Filistin'e destek amacıyla Van'da açılan ve iki boyunca devam edecek olan 'Direnen Filistin' fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılışına Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de katıldı.

'Direnen Filistin' fotoğraf sergisine ilgi…

Van'da Beşyol Meydanı'nda açılan ve 2 gün sürecek sergide, İsrail zulmüne karşı durmak, Filistin halkının yaşadığı süreci yaymak amacıyla, 'Direnen Filistin' fotoğrafları yer aldı. Vatandaşların da ilgi gösterdiği sergide, Filistin halkının yaşadığı sıkıntılar, çektiği zulümler fotoğraflarla anlatılıyor.

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Beşyol Meydanı'nda açılan sergide, 83 fotoğraf yer alıyor.

'Direnen Filistin' fotoğraf sergisinin açılışına Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sinan Özer, SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ile yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

"İSRAİL ZULMÜNÜN KARŞISINDA SADECE TÜRKİYE'NİN SESİ ÇIKIYOR"

Serginin açılışında konuşan Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, "Direnen Filistin sergimizi Ramazan Ayı'nın son haftasında, İsrail'de yaşananları Anadolu Ajansı'ndaki arkadaşlarımızın çektiği orijinal fotoğraflardan 83 tanesi oluşturmaktadır. Bilindiği gibi Uluslararası Ajanslar maalesef İsrail'in bu zulmünü gündeme getirmiyorlar. Orada yaşanan sıkıntıları, hiçbir şekilde insanlığın duymasını istemiyorlar. İsrail'de bunu bildiği için aymazca orada Filistinlilere eziyet ediyor, zulüm ediyor, katlediyor. Arkadaşlarımızın çektiği orjinal resimlerle bunu ortaya koymaya çalıştık. Hatta arkadaşlarımız bu zulüm karşısında saldırıya uğradılar. Anadolu Ajansı'ndan 3-4 tane arkadaşımız yaralandı. Ama yılmadan bu süreci sürdürdüler. Orada yaşanan zulüm yıllardır devam ediyor. Bunun karşısında sadece Türkiye'nin sesi çıkıyor. Bunun üzücü olan tarafı, Avrupa ve Amerika ile birlikte birçok İslam Arap ülkesinin de bu konuda sessiz kalmasıdır. Bu nedenle Türkiye bu konuda sesini çıkarıyor" dedi.

Medya olarak söz konusu zulme sessiz kalınmaması için etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, "Biz de medya olarak buna Filistin halkına destek olmak için bu etkinliği gerçekleştirdik. Van'a, Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sinan Özer ile birlikte geldik. Şuanda da sergimizi vatandaşlar geziyor. Van'da açtığımız sergimiz 14'üncü sergimiz. Buradan da Erzincan'a geçeceğiz. Daha önce Kapadokya bölgesinde, tatil beldelerinde de bu sergimizi açtık. Çünkü orada yabancı turistlerin de bu fotoğrafları görmesini istedik. Kendi ülkelerinde bunları görme şansları yok. Onlarda da bir farkındalık oluşsun istedik. Mardin ve Bitlis Tatvan'da sergimizi açtıktan sonra Van'a geldik. Buradan da Erzincan'a geçeceğiz. İnşallah bir farkındalık yaratırız. Amacımız insanları bu konuda bilinçlendirmek. Sergimiz 2 gün devam edecek. Sayın Valimiz bize meydanın tahsisinde destek olduk. Kendisine de teşekkür ediyorum. Hakikaten vatansızlığın, topraksızlığın ne olduğunu, zulüm altında yaşamanın ne olduğunu sergilemeye çalışıyoruz. İnşallah amacımıza ulaşırız" ifadelerini kullandı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ise serginin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, amacına hizmet etmesini diledi.

İnternet üzerinden yayın yapan Van Gölü TV, sergiyi gezenlerle röportajlar yaparak onların değerlendirmesini ekranlara taşıdı.

İki gün boyunca Van halkına açık olacak sergi, yarın saat 14.00'te sona erecek.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2021, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER