'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' Van'da gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gençlere yönelik düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' hafta sonu Van'da yoğun ilgi gördü. Hayallerini, hedeflerini ve projelerini gerçekleştirmek isteyen gençler, Cumartesi ve Pazar günü, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'nde bilgilendirildi.

'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' Van'da gençlerle buluştu

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'nde yaklaşık 40 kurum ve kuruluş tarafından gençler ve öğrenciler devlet teşviklerinin tanıtıldığı 36 stantta bilgi sahibi oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda organize edilen, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri, Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlar ile çeşitli kurumların yer aldığı etkinliğe, ilk, orta, lise ve üniversitelerde okuyan gençler ve aileler, yoğun ilgi gösterdi.

Ziyaretçiler, stantlarda kurumların burs, hibe, fon, kredi destekleri ve staj programlarıyla ilgili bilgi alırken, 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'nin 12. durağı Van oldu.

Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşların katılım gösterdiği tanıtım günlerinde, kamu kurumlarına ait stantlarda tanıtımlar yapılarak, gençlerin; burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı.

BAŞAR: "VAN'DA DA GENÇLERİMİZLE BİREBİR TEMAS HALİNDE OLDUK"

Van'da 12. düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız tarafından organize edilen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri organizasyonu kapsamında 12. durağımız olan Van'dayız. Öncelikle Van'da olmaktan ve Vanlı gençlerle bir araya olmaktan memnuniyetimizi dile getirmek istiyorum. İletişim Başkanlığı olarak devletimizin, gençlerimize yönelik imkân tanıdığı, destek, fon, burs, kredi gibi teşvik unsurlarının kendilerine yüz yüze anlatmak üzere buradayız. Bu sayede gençlerimiz de kariyerlerini planlarken, geleceklerini kurgularken, devletin hangi imkânıyla neler yapabilecekleri hususunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Burada KOSGEB'TEN Ulusal Ajans'a, Gençlik Spor Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığına, Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan TÜBİTAK'a devletimizin 40'a yakın kamu kurumu ve kuruluşu uzman ekibiyle gençlerimizle buluştuk. Van 12. durağımız. Her gittiğimiz ilde çok güzel katılımlar oldu. Bugüne kadar yaklaşık olarak 450-500 bin arasında gencimizle birebir temas sağlamız olduk. Van'da da gençlerimizle birebir temas halinde olduk" ifadelerini kullandı.

'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' kapsamında Cumartesi günü halk oyunları gösterisi, 1 milyon istihdam projesi tanıtımı, canlı müzik, girişimcilik söyleşisi, tek kişilik tiyatro, mini konser, prim destek teşvikleri ve istihdam etkinlikleri düzenlendi.

Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan ise, akşam saatlerinde verdiği konserle Vanlı gençlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Pazar günü ise, halk oyunları gösterisi ile başlayan Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri, etkileşimli bilgi yarışması, rock konseri, arıcılık teşvikleri, deney yap atölyesi ile 3D yazıcı görseli tanıtımı, uygulamalı ve deneyim paylaşımı ile devam ederken, akşam saatlerinde Van Güzel Sanatlar Lisesi tarafından verilen konserle sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER