Davutoğlu: Torpil dönemini bitireceğiz

Van'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ülkede torpil dönemini sonlandıracaklarını söyleyerek, "Türkiye'de torpil dönemini bitireceğiz. Bu insan hakkını ihlaldir. Mülakat gidecek, liyakat gelecek" dedi. Davutoğlu, Van'a âşık olduğunu da belirterek, "Van'ı alnıma altın harflerle yazdım" diye konuştu.

Davutoğlu: Torpil dönemini bitireceğiz

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Elite World Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan Davutoğlu, bundan sonrada Van'a gelmeye ve şanlı Vanlılarla buluşmaya devam edeceğini söyledi.

Türkiye'deki meraların %10'nunu barındıran Van'da hayvancılığın tükendiğini belirten Genel Başkan Davutoğlu, torpille işe alımlara da dikkat çekti.

Van'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluşma toplantısına; Davutoğlu'nun yanı sıra; eşi Sare Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, Kurucular Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Fevzi Donat, Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

"VAN ÂŞIK OLDUĞUM ŞEHİRLERDEN BİRİDİR"

Van'ın çok ciddi acılar, çok üzüntülü anlar yaşadığını belirten Davutoğlu, "Bu ay Van depreminin 10. yıl dönümü. İkinci deprem olduğunda ben de Erciş'teydim. Vanlı kardeşlerimizle birlikte biz de o acıyı yaşadık. Allah bir daha Van'a böyle bir acı göstermesin. Ama bir deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini de unutmadan, hepimizin bu konularda alınacak tedbirleri de alması asli görevimizdir. Van âşık olduğum şehirlerden biridir. Mavinin en güzeli Van Denizi'ndedir. Başbakan olarak en fazla ziyaret ettiğim şehir Van'dır. Şanlıurfa ile birlikte 10 kez Van'a geldim. Van'a gelmek gibi bir imkân olduğunda, bunu kaçırmayacağımdan emin olun. Bundan sonra da tekrar tekrar Van'a gelmeye, şanlı Vanlılarla buluşmaya devam edeceğim" dedi.

"HİÇBİR ZAMAN VAN'I VE ERCİŞ'İ UNUTMADIM"

Van'ı, alnına altın harflerle yazdığını belirten Davutoğlu, "Son bir ay içerisinde doğu ve batıyı harmanladım. İki gün önce Ağrı'daydım. Ağrı'nın yiğit insanlarıyla dertleştik. Daha sonra Van'a gelmek üzere Erciş'e geçtim. Ercişliler beni öyle karşıladılar ki hayatım boyunca unutmayacağım. Hiçbir zaman Van'ı ve Erciş'i unutmadım. Bundan sonra da Erciş de, Van da alnıma altın harflerle yazılmıştır. Herkesin korktuğu, çekindiği bir dönemde, Ercişliler büyük bir misafirperverlikle bizi karşıladı. Biz hiçbir zaman halktan korkup, kaçanlardan olmadık. Biz ismimizi sokaklara, okullara değil, insanların kalbine yazmaya adamışız ve milletin kalbinden başka hiçbir yerde adımızı görme gayretimiz, ceddimiz olmamıştır" diye konuştu.

"VAN'DA HAYVANCILIK TÜKENİYOR"

Ülkedeki ve Van genelindeki hayvancılık sorununa da değinen Davutoğlu, "Bir ülkeli idare edenleri bekleyen en büyük felaket, hasımları, rakipleri, iş ve dış mihraplar değildir. Bir ülkeli idare edenleri bekleyen en büyük tehlike o ülkenin yöneticilerinin halktan kopması, halkın derdinden uzaklaşması, halkın psikolojisini, halkın yaşadığı şartları bilmemektir. Bugün 100'lerce Vanlıyı dinledim. Gelin Vanlıları dinleyin. Çiftçiliğin, tarımın geldiği noktayı görün. Türkiye'de hayvancılık bitmiş. Bu ülke gelecekte öncü bir ülke olursa, bu ülkenin en öncü şehri Van olacaktır. Türkiye'deki meraların %10'nunu barındıran Van'da hayvancılık tükeniyor. Cumhurbaşkanı ise çiftçimiz memnun diyor. Biran yoksullaşan kitleler var. Ortadaki bütün çiftçilerde çöktü. Ankara'dakiler bunu göremiyor. Biz bunları görmek için halkın arasındayız. Gençler artık geleceğini göremiyor. Çiftçilerimiz ızdırap içerisinde" ifadelerini kullandı.

"VANLILARA HAYRANIM"

Vanlıların ülke gündemini iyi takip ettiğini belirten Davutoğlu, "Ülkede ekonomi ortada, hangi enflasyondan bahsediyorsunuz. Vanlılara hayranım. Türkiye'nin gündemini çok iyi takip ediyorlar. Siz bıraktığınızda dolar 2.80'ndi, şimdi 9.20 oldu diyorlar. Enflasyon %3'ü, şimdi üretici enflasyonu %44 diyorlar. Tüketici enflasyonu %5-6'ydı, şimdi %19. Dünyada ülkelerin sefalet sıralaması açıklandı. 156 ülke arasında Türkiye, 21. sırada. Türkiye ekonomi büyüklüğü anlamında dünyada 21. sırada. Ben Başbakanlığı bıraktığımda 16. sıradaydı. Türkiye 5 basamak gerilemiş. İslam ülkenin en gelişmiş ülkesi olarak övünürdük, ama şimdi Irak, Endonezya bizden önce geliyor. 5 yıl içerisinde ülkeyi bu hale getirdiler. Sefalette 21. sıradayız, ekonomide de 21. sıraya gerilemiş bir ülke durumundayız. Türkiye'nin kişi başına düşen milli geliri, 8 bin 500 dolar, biz bıraktığımızda 11 bin dolardı. Dolar yükseldikçe milli gelir aşağı geliyor. Van'ın milli geliri 3 bin dolardan aşağıda. Bu gelirle, bu bölge insanı Nijerya'dan geriden bir gelire sahiptir" dedi.

"KÜRT SORUNUNU, MİLLİ BEKA SORUNU HALİNE GETİRMEYİN"

Ülke bir Kürt sorununun olduğunu ve çözülmesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Biz bir derdi görüyorsak, onun çözümünü de zihnimizde oluşturuyoruz. Biz bu yola çıkarken korkmadan, cesurca konuşmayı ilke edinen kadrolar olarak çıktık. Herkesin sustuğu bir dönemde, gelecek partisi kadroları çıktıları ve biz buradayız dediler. Aramızda Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Çerkez, Balkan Muhaciri, Arap vardı. Benimle yola çıkarlardan cesaret, samimiyet, dürüstlük istedim. Kendisi her türlü haktan istifade edenler, genellikle başkanlarının da aynı şekilde düşündüğünü zannederler ve sorun yok derler. Kürt sorunu; ülkemizdeki Kürt vatandaşlarımız 'Biz bu ülkenin eşit, onurlu vatandaşları olarak sorunlarımızı hallettik' dedikleri zaman biter. Kürt sorununu hiçbir şekilde milli beka sorunu haline getirmeyin. Kürtler de Aleviler de Sünniler de Türkler de Yörükler de hepsi, bu ülkenin eşit vatandaşlarıdır" diye konuştu.

"MÜLAKAT GİDECEK, LİYAKAT GELECEK"

Torpille işe alımlara da değinen Davutoğlu, "Ankara'da devletin dini adalettir diye nutuk atmak kolaydır. Adalet konusunda alanda neler yaşanıyor gelin görün. Adalet varsa her derde şifadır. Yoksa her derdin kaynağıdır. Türkiye'de torpil dönemini bitireceğiz. Bu insan hakkını ihlaldir. Mülakat gidecek, liyakat gelecek. Biz varken kimse bir daha bu ülkeye 28 Şubat'ı yaşatamayacak. Parti içerisindeki bir darbe ile başbakanlığı bıraktığımda dönüp arkama bakmadım. Çünkü arkama baktığımda korktuğum bir şey yoktu. Alnı açık, bugün sokaklardayım. Bugünlerde kapsamlı bir yargı reformu üzerine çalışıyoruz. Bizi görmek istemeyen herkes görünceye kadar, gece gündüz uyumadan çalışacağız. Bizden korkacak olanlar, şimdiden korksun. Daha seçim gelecek ve bu halka selam vereceğiz. O zaman da görecekler, milletten daha büyük hoca yoktur. Tarihten daha büyük hoca yoktur. Milletin ve tarihin huzuruna çıkacağız, gereğini yapacağız" dedi.

Davutoğlu, davete katılanlarla bir bir ilgilenmeye çalışarak, ferdi görüşmeler de yaptı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER