DAKA, gençleri iş sahibi yapacak…

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, Kalkınma Ajansları 2022-2023 teması olan Genç İstihdamı faaliyetleri kapsamında başlatılan 'İstihdam Odaklı Eğitim Programları' eğitim başvuruları devam ediyor. Bu kapsamda DAKA tarafından verilecek olan eğitimlerle, gençler iş sahibi olma imkânı bulacak.

DAKA, gençleri iş sahibi yapacak…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde gerçekleştirilecek olan 'İstihdam Odaklı Eğitim Programı' kapsamında başvurular alınmaya devam ediyor.

'İstihdam Odaklı Eğitim Programı' kapsamında verilecek olan muhasebe ara eleman eğitimi, gemicilik eğitimi, konaklama sektöründe kat ve yiyecek hizmetleri ara eleman  eğitimi, seyahat hizmetleri  ara eleman eğitimi, tekstil ara eleman eğitimleriyle gençlere iş sahibi olma imkanı sağlanacak.

Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerini kapsayan TRB2 bölgesi genç nüfusu itibarıyla bu bağlamda önemli bir potansiyeli bünyesinde bulundururken, bölgede 14-29 yaş aralığında genç nüfusun  oranı %30,6 seviyesinde seyrediyor.

Genç nüfusu iş imkânlarıyla buluşturmak ve bölgedeki işsizlik oranını düşürmek için çalışmalarını sürdüren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, 'İstihdam Odaklı Eğitim Programı' kapsamında başvurular almaya devam ediyor.

Öte yandan TRB2 Bölgesi iş gücü piyasasında bölgedeki yüksek işsizlik oranları, yeterli mesleki eğitime ve donanıma sahip olmayan genç nüfus yoğunluğu, istihdam olanaklarının yetersizliği ile birlikte gençlerde girişimcilik eksikliği ile dikkat çekiyor.

'İstihdam Odaklı Eğitim Programı' kapsamında eğitim talepleri alınmaya devam ederken, 7 ayrı konuda istihdam odaklı verilecek olan eğitimlerin önümüzdeki ay başlaması bekleniyor.

Konaklama sektörü, kat hizmetleri ara eleman eğitimi, mutfak ve yiyecek hizmetleri ara eleman eğitimi, seyahat hizmetleri ara eleman eğitimi, muhasebe ara eleman eğitimi, tekstil ara eleman eğitimi, gemicilik eğitimi ve tarım sektöründe girişimcilik fırsatları eğitimi olmak üzere 7 ayrı konuda istihdam odaklı eğitimler düzenlenecek.

'İstihdam Odaklı Eğitim Programı' kapsamında talepler toplanmaya devam ederken, verilecek olan eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlerin işe yerleştirilmeleri sağlanacak.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER