Çuyrak: Sosyal konut projesi güzel, Van için yeterli değil!

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis Üyesi ve Örgütler Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Çuyrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesini değerlendirdi. Çuyrak, özellik Van'da 3 bin 200 konutun yapılacak olmasının sevindirici, ancak yetersiz olduğunu vurguladı.

Çuyrak: Sosyal konut projesi güzel, Van için yeterli değil!

Van'da uzun yıllardır sol çizgisinden ödün vermeyen DSP Parti Meclis Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Fahrettin Çuyrak, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesinin güzel bir proje olduğunu, dar gelirliler için umut kapısı olduğunu söyleyerek, ancak söz konusu konut sayısının Van için yeterli olmadığını belirtti.

Çuyrak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak ve beş yılda 500 bin konutun inşa edileceği projenin inşaat sektörünü ve birçok sektörü olumlu yönde etkileyeceğini söyleyerek, "Bu proje ile piyasaya bir canlılık gelecek. Ülkemizde beş yılda beş yüz bin konut inşa edilecek. Evi olmayanlar için oldukça güzel bir çalışma. Van'da da 3 bin 200 konut inşa edilecek. Ama Van'ın nüfusu ülkemizdeki birçok şehirden büyük. Keşke Van'da yapılacak olan konut sayısı biraz daha fazla olsaydı. Ama umuyoruz bu proje sayesinde kira fiyatları ve satılık ev fiyatları düşer. Çünkü son iki yıl içinde, pandeminin de etkisiyle satılık konut ve kira fiyatları oldukça fazla yükseldi. İnşallah önümüzdeki süreçte bu fiyatlar düşer" dedi.

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından inşa edilen yaklaşık 30 bin konut sayesinde kentin farklı bölgelerinde adeta küçük birkaç şehir oluştuğunu belirten Fahrettin Çuyrak, "İlimizde 2011 yılında deprem meydana geldi. TOKİ tarafından o dönem inşa edilen konutlar kentimiz açısından sevindiricidir. Edremit, Kalecik, Kevenli, Bostaniçi gibi bölgelerde adeta küçük şehirler inşa edildi. Şimdi sosyal konut projesi ile 3 bin 200 konut daha inşa edilecek. Bunlar sevindirici. Keşke konut sayısı biraz daha fazla olsaydı. Yetkililerimizin bu sayının artması için çalışma yapması ve girişimlerde bulunmasını arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

Son iki yıldır ülkede ve kentte ekonomik anlamda sıkıntılar yaşandığını anlatan Çuyrak, "Ülkemizde ve ilimizde son iki yıldır ekonomik bir daralma söz konusu. Gıda fiyatlarından, araç fiyatlarına, ev fiyatlarından, kıyafete kadar birçok noktada pahalılık söz konusu. Denetimlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Özellikle market fiyatlarında haftalık, hatta bazen günlük fiyatlar değişiyor. Bunların denetlenmesini, haksız yere fiyat artışı yapanların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER