Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onca yatırımlara rağmen Van'da ikinci partiyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin ardından katıldığı televizyon programında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan'ın konuştuğu ve seçim sonuçlarından memnun olmadığı şehirlerden biri de Van oldu. 2011'de yaşanan Van depremi sonrası kente yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, "Deprem sonrası adeta yeni bir Van inşa ettik. Ancak hâlâ istenen oy oranını almış değiliz. Van'da ikinci partiyiz. Fakat bu, bizim oralara yatırım yapmayacağımız anlamına gelmez. Van'ı ihmal etmeyiz. Hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onca yatırımlara rağmen Van'da ikinci partiyiz

14 Mayıs seçimlerinde ülke genelinde yüzde 35,58 oy oranı ile bir kez daha birinci parti olan AK Parti'de, buna rağmen oy oranının düştüğü ve kaybedilen vekil sayısının olduğu şehirler dikkat çekiyor. 2002'den bugüne kadar, girdiği 7 genel seçimde de birinci parti olmayı başaran Ak Parti'de, buna rağmen oy oranlarındaki düşüş masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası sonuçları değerlendirdi. 14 Mayıs seçimlerinin ardından CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınında gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Van için ayrı bir parantez açtı.

Söz konusu televizyon programının yapıldığı Çankaya Köşkü'nde, önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Van'da çok önemli yatırımlar yaptıklarını, buna rağmen yüksek oy alamadıklarını dile getirdi.

 "VAN'DA ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATTIK "

Van'da yaşanan deprem sonrası yapılan yatırımlara ve hizmetlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Van yüksek bir oy aldığımız bir il değil. Ama Van depreminde ikinci akşam kendim orada oldum ve bütün bakan arkadaşlarımızı seferber ettim. Bütün yıkılmış olan Van'da, belediye başkanı muhalif partindendi. Altyapı çöktüğü için sular kesildi. Buradaki sorumluluk belediyeye ait olmasına rağmen, DSİ Genel Müdürlüğü'nü devreye soktuk ve Van'ın su sorunun çözdük. Bizim Van'da Erciş'e kadar, adeta Van Gölü'nün etrafında yayılar yapar gibi konutlar yaptık. Bize burada oy falan çıkmıyor demedik. Biz buradaki o süreci devam ettirdik. Şu anda bile Van'da ikinci parti konumundayız. Bu kadar hizmete rağmen. Bu demek değil ki ben Van'ı ihmal edebilirim. Hayır, batıda neyse, Doğu'da da, Güneydoğu'da da aynı hizmeti vermek mecburiyetindeyim. Çünkü ben bu sorumluluğu üzerime aldığıma göre, bu ülkenin 780 bin kilometre karenin tamamı bu hizmete layıktır ve bu hizmeti vereceğiz. Biz milletimizin her bir ferdine hizmet için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

"İKİNCİ TUR İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ"

Hayatlarını, ülkedeki şehirlere vakfettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hayatımızı bu ülkenin şehirlerine adeta vakfettik. Deprem bölgesinde 50 bin vefatımız var. Bu vefatın olduğu yerlerden 1 milyona yakın elini kolunu kaybetmiş insanımız var. Hangi partiye verirse versin. Bütün onlara yönelik ihtiyaçları gidereceksin. Bazıları hala annesinin, babasının öldüğünü bilmiyor. 29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız demek istiyorum. Birinci turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem. Benzerini bu hafta sonu yapacağım deprem bölgesinde uygulayacağız. Bunun dışında özellikle İstanbul ve Ankara'da teşkilatımızın yoğunlukla hemşehri dernekleriyle, gençlikle yapacağımız görüşmelerle, esnaf odalarıyla yapacağımız buluşmalarla bu süreci farklı şekilde işleyeceğiz" dedi.

"28 MAYIS'TAKİ SEÇİMLERE DE YOĞUN KATILIM BEKLİYORUZ"

İkinci turda da seçimlere yoğun katılım olacağına inandıklarını söyleyen Erdoğan, "İkinci turda birinci turda olduğu gibi milletimizin yine sandıklara koşacağına inanıyorum. Mayıs ayı sebebi ile özellikle Karadeniz, çaya gidenler olabilir, fındığa gidenler olabilir. 28'inde oyunuzu kullanın ondan sonra bu seyahatleri yapın. Bunlarla beraber yazlıklarına gidecek olanlar da olabilir. Bunların da değerlendirmesini iyi yapmamız lazım. Milletimiz daha fazla gönül alın diye 2 hafta daha verdi bize. Mevcut kabinemiz, şu süre içerisinde büyük bir sınav verdi. Yeni dönem biraz daha farklı olacaktır. Üzerinde inşallah çalışmalarımız var. Güçlü bir kabineyle yeni dönemde mevcut eksiklerimizi de gidermek suretiyle inşallah Türkiye Yüzyılı'nı güçlendirerek yola devam etmeyi düşünüyoruz. Bu bir ülkeyi yanıma çekeyim, öbür ülkeyi CHP'nin yaptığı gibi Rusya'ya meydan okuyayım bizim kitabımızda yok. Biz bütün ülkelerle kucaklaşma siyaseti yürüttük. Benim bir Türkiye Cumhurbaşkanı olarak dargın, küskün olduğum lider yok. Hepsiyle görüşmelerimizi yaptım yapacağım. Ülkemin menfaati burada. Bir ülkeyi bir kenara attığınız zaman kaybedersiniz. Japonların güzel bir atasözü var. İplikle de olsa aranızdaki bağı koparmayın" şeklinde konuştu.

"CUMHUR İTTİFAKI ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMIŞ DURUMDA"

Seçim sonucuna göre Cumhur İttifakı olarak 322 vekile ulaşmış olmanın önemine değinen Erdoğan, "Cumhur ittifakı çoğunluğu sağlıyor. Muhalefette böyle bir çoğunluk söz konusu değil. Partimde maalesef bir düşüş milletvekillerimizde az da olsa bir eksiklik söz konusu. Bunun üzerinde teşkilat başkanlığımız dün yaptığımız toplantıdan sonra çalışıyorlar. Nerede eksiklerimiz oldu, bu eksiklerimizi gidermek suretiyle önümüzdeki döneme başta yerel seçimler olmak üzere hazırlığımızı yapmamız lazım. İç muhasebemizi yapıp gereken adımları atacağız. Muhalefet, bir şeyler söylüyor da, bugüne kadar yaptıklarına benim milletim bu sözü tuttu mu diye bakıyor. Yerel yönetimlerde bunlar verdikleri sözleri tutmadılar. Ücretsiz otobüs dediler, traktör dediler, süt dediler. Verdikleri hiçbir sözü tutmadılar İstanbul'da, Ankara'da. İstanbul, Ankara, İzmir adeta Türkiye'nin özetinin özeti. Biz hangi sözü verdiysek tuttuk. Yapamayacağımızın sözünü vermedik. Deprem turisti diyorum bunları. Bunlar deprem yerlerine turist gibi gittiler, döndüler" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, tüm seçmenlere ikinci turda yeniden sandığa gitmesi tavsiyesini yineleyerek, konuşmasını tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER