Çiçek: Van'ı hak ettiği yere getirme hedefindeyiz

Daha önce çeşitli illerde ve ilçelerde Vali Yardımcılığı ve Kaymakamlık görevleri yapan Millet İttifakı Van Milletvekili Adayı Ercan Çiçek, Meclis'e gitmeleri hainde, Van'ın her alanda iyi bir noktaya gelmesi için gayret göstereceklerini ifade etti.

Çiçek: Van'ı hak ettiği yere getirme hedefindeyiz

İyi Parti Adayı olarak CHP'de 28. Dönem 2. sıra Van Milletvekili Adayı olan Ercan Çiçek, Van ve Erciş'te çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor.

 Halkın büyük ilgi ve alakasıyla karşılaşan Ercan Çiçek, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Çiçek, "Van şu ana kadar hak ettiği yerde ve değerde hiçbir zaman olmadı" dedi.

Millet İttifakı olarak iktidara geldiklerinde Van ile ilgili büyük projeler gerçekleştireceğini söyleyen Çiçek "Van tarihsel geçmişi, doğası, tarımı ile ayrıca sınır ticaretinin aktif olarak yapıldığı kadim şehirlerimizden biridir. Şu ana kadar hiç bir alanda özellikle de büyük yatırım alanlarında hak ettiği yerde olmamıştır. Van'ın hak ettiği yerde yer almasını sağlama, bir Vanlı olarak boynumun borcudur. İli kalkındıracak işsizliğe çare olacak, yatırım alanları ile ilgili özlenen projeleri Allah'ın izniyle hayata geçireceğiz" diye konuştu.

"YENİ YATIRIM ALANLARINA İHTİYAÇ VAR"

Van'ın sanayide ve tarımda büyük yatırım alanlarının kurulmasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Millet İttifakı Van Milletvekili 2.sıra adayı Ercan Çiçek "Marmara Bölgesinde yığılan sanayi üretim alanlarından birkaçını İpekyolu güzergahında olan kalkınmaya uygun Van'ımıza kazandırıp, üretim alanları burada genişletilirse kısa süre içinde işsizlik azalıp geriye göç dönüş hamlelerini de başlatabiliriz. Bu anlamda hem ülkemizin refah gelir dağılımında eşitlik hem de sosyolojik kent dağılımı anlamında eşitlik sağlanıp modern kent yapısına kavuşur. Bu anlamda Van'ımızın ihtiyacı olan projeler hayata acilen geçirilmelidir. Kentimizde gerek Turizm gerek Tarım ve Hayvancılık ile birlikte sınır Ticaretinin aktif olması nedeniyle Van kısa zamanda bölgede ve ülkemizde en hareketli en gözde şehri haline gelir. Örneğin Van da neden büyük sanayi üretim alanları yok? Bir zamanlar hayvancılığın üretim anlamında en yüksek potansiyeline sahipken şu an zayıflayan hayvancılık alanında büyük işletmeler neden yok? Allah izin verir Milletvekili olarak seçildiğimde buna benzer ilimizi kalkındıracak projeleri en kısa zamanda hayata geçireceğim. Ülkemizin birçok ili ve ilçesinde 22 yıllık Vali Yardımcılığı ve Kaymakamlık görevlerinde hizmette bulunarak birçok projeyi gerçekleştirdim. Tek hayalim projelerimi Van'ımıza kazandırmaktır diyen Çiçek, Van'ı Turizm alanında cazibe merkezi haline getireceğime, eğitim ve spor alanında layık olduğu yerde olmasını sağlayacağıma bir Vanlı olarak söz veriyorum. Hemşerilerimize projelerim ile ilgili detaylı bilgileri gerek görsel basın gerekse sosyal medya aracılığı ve parti mitinglerimizde en kısa sürede paylaşacağım "dedi.

ERCAN ÇİÇEK KİMDİR?

1971 yılında Van-Erciş de dünya ya gelen Ercan Çiçek, 22 yıl Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde farklı tarihlerde Vali Yardımcılığı ve Kaymakamlık görevlerinde bulundu.

Son olarak Sivas Vali Yardımcısı iken bu görevinden istifa ederek 28.Dönem Millet İttifakı Van Milletvekili adayı oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Çiçek İngilizce ve Almanca bilmektedir.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2023, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER