Çiçek: Mitingimize gösterilen yoğun ilgi bizleri sevindirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Van 2. Sıra Milletvekili Adayı Ercan Çiçek, 2 Mayıs'ta Van'da gerçekleşen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingine gösterilen yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini söyleyerek, "Ben hayatımda ilk kez böyle bir mahşeri kalabalığa şahit oldum" dedi.

Çiçek: Mitingimize gösterilen yoğun ilgi bizleri sevindirdi

Van halkının havaalanından miting alanına kadar Kılıçdaroğlu'na çok büyük bir sevgi gösterisinde bulunduğunu anlatan Ercan Çiçek, "Ben hayatımda böyle bir tablo görmedim. Miting sonrası partili arkadaşlarla oturduk, konuştuk. Hiçbirimiz böyle bir kalabalık beklemiyorduk" ifadelerini kullandı.

"VAN'DA 2 KUTUPLU BİR SİYASET VAR"

Katıldığı bir televizyon programında Kılıçdaroğlu'nun Van mitingini değerlendiren CHP Van 2. Sıra Milletvekili Adayı Ercan Çiçek, "Mahşeri bir kalabalık vardı. 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu havaalanında aldık ve beraber otobüsle miting alanına geldik. Bizim Maraş Caddesi dediğimiz bir caddemiz var ve uzunluğu 2 kilometre. O 2 kilometre boyunca mahşeri bir kalabalık, cadde tamamen kapalı ve otobüsümüz o kalabalığı yara yara, yaklaşık 1 saat içerisinde ancak miting alanına varabildi. Cadde boyunca 70-80 bin kişilik bir kalabalık vardı. Daha sonra miting meydanına geçtik. Aynı mahşeri kalabalık miting meydanında da vardı. Miting alanı hıncahınç doluydu. Hakikaten herkesi şaşırtan ve umutlandıran bir görüntüydü. Van'daki anketlerde Cumhurbaşkanı Adayımızın oy oranı %85'lerde gözüküyor. Van'da 2002'den başlayan ve bugüne kadar devam eden 2 kutuplu bir siyaset var. HDP ile AK Parti arasında sıkışmış bir siyasi yapı var. Amacımız Van'da bu ikiliyi yapıyı bir şekilde kırabilmektir. Üçüncü bir yol açmak istiyoruz. Mutlaka bloğu aşmamış gerekiyor. Bu iki yapı Van'a çok da fayda getirmedi. Bundan sonra da getireceğe benzemiyor. Van'da şu anda 2 milletvekili aldık, üçüncüyü zorluyoruz. Van'da 21 yıl aradan sonra en az iki milletvekili çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NECAT TEYFUN

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2023, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER