CHP’li Sofracı, Erciş’teki su kesintilerini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkan Vekili Necdet Sofracı, Erciş’teki Salihiye Mahallesi’nde yaşanan su kesintisi ile ilgili Van Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerini göreve davet etti.

CHP’li Sofracı, Erciş’teki su kesintilerini sordu

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Van İl Başkan Vekili Necdet Sofracı, “173 bin kişilik nüfusuyla ilimizin en büyük ilçelerinden birisi olan Erciş ilçemizin, merkez mahallelerinden Salihiye Mahallesinde yüzlerce evin bulunduğu birçok sokakta ayları bulan su kesintisi yaşanıyor. Salihiye Mahallesi Çakıl, Çelebiler ve Kanterler sokakta yaşayan vatandaşların aylar süren su çilesi devam ediyor. Su ihtiyaçları belediye tarafından gönderilen tankerlerle karşılanan vatandaşlarımız, müracaat ettikleri mercilerin hiç birinden sonuç alamadıkları gibi, sorunun nereden kaynaklandığı ve ne zaman giderileceği konusunda da bilgilendirilmiş değiller” dedi.

Sofracı, sözlerine devamla, “Hijyen koşullarının son derece önem arz ettiği pandemi koşullarını sudan mahrum bir şekilde geçiren vatandaşlarımız, mübarek ramazan ayında da su ihtiyaçlarını tankerlerden doldurarak evlerine taşımak zorunda kaldıkları bidonlarla gidermeye çalışıyorlar. Yaşlı, hasta demeden insanlarımızın bu eziyeti çekmesine vesile olanlara, bundan 3 bin yıl önce Urartular tarafından inşa edilen yer altı su şebekeleri hatırlatarak sormak gerekiyor: Bu nasıl çetrefilli bir mühendislik problemidir ki çözmemektesiniz? Altı üstü su şebekesi değil mi? Yükümlülüğünü yerine getirmeyen, su borcunu ödeyemeyen vatandaşların kapısına icra evraklarıyla dayanan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ve yöneticileri, bilmelilerdir ki Erciş ilçesi, Salihiye Mahallesi Çakıl, Çelebiler ve Kanterler sokakta yükümlülüklerini yerine getirememektedirler. Bilgilendirmekle durumunda oldukları vatandaşlara gerekli bilgiyi vermemektedirler. Mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde, huzur içinde ibadetlerini yerine getirmesi gereken vatandaşlarımızın çektikleri bu çileye son verilmeli ve sorun bir an önce giderilmelidir” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER