CHP'li Orhan çalışmalarını sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Van Milletvekili Adayı Muhlis Orhan, “Bahçesaray'ın coğrafyasına bağlı olarak köy, mezra ve yayla yolları tamamlanmamış, birçok hemşerimiz hizmet alamamıştır” dedi.

CHP'li Orhan çalışmalarını sürdürüyor

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala millet ittifakının Van'da çalışmaları da hız kazandı. Gruplar halinde şehrin dört bir yanında çalışma yürüten milletvekili adayları Van'ın iki kutuplu yapıdan kurtulması gerektiğini ifade ediyor.

“HALA BİRÇOK KÖYÜMÜZÜN İÇME SUYU SORUNU DEVAM ETMEKTEDİR”

CHP milletvekili adayı Muhlis Orhan da Van ve Bahçesaray’da seçim çalışmalarını yürütüyor. Özellikle vatandaşların yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek için ilçenin en uzak köylerine ziyaretler gerçekleştiren Orhan, “Bölgeden biri olarak yaşadığımız ve tespit ettiğimiz sosyal, kültürel ve ekonomik sorunları bizzat yaşıyorum. Bütün bu sorunların çözümü için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden hemşerilerimizin emin olmasını istiyorum. Bahçesaray'da 20 yıllık AKP iktidarında eksik ve hatalı çalışmaların bir kısmını arz etmek istiyorum. Türkiye cumhuriyetinde yolu kapalı olan, asma kilit ile yolu kapatılan tek ilçe Bahçesaray'dır. Bu hususta verilen bütün söz ve vaatler ne yazık ki gerçekleştirilememiştir. Aynı zamanda bu ilçemizde altyapı sorunu hat safhadadır. Dicle nehrinin ana kolu olan Müküs Çayı, dünyaca bilinen en güzel sulardan biridir. Ne yazık ki bu güzeller güzeli suyumuz devletin bütün kurumları, belediyenin dâhil ve köy ve mezraların kanalizasyon ve foseptik atıkları ve suları Müküs çayına akıtılmaktadır. Bahçesaray'ın coğrafyasına bağlı olarak köy, mezra ve yayla yolları tamamlanmamış, birçok hemşerimiz hizmet alamamıştır. Hala birçok köyümüzün içme suyu sorunu devam etmektedir, bildiğimiz köy çeşmesinden evler su ihtiyacını gidermektedir” dedi.

“İLÇEMİZDE TOPLUMSAL TABAKALAR MEVCUTTUR!”

Milletvekili adayı Orhan, her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını ve bu durumun tamamen ortadan kalkması için mücadele edeceklerini ifade ederek, “İlçemizin sosyal yapısına bağlı olarak toplumsal tabakalar mevcuttur, ayrıca oy verdiği partiye ve cinsiyete göre aşırı derecede belirgin bir partizanlık ve ayrımcılık mevcuttur. Einstein'ın dediği gibi insanları ayıran toplam 12 kriter vardır. Soy, sop, renk, ırk ve cinsiyet vs. gibi. Biz bunların tamamını reddediyoruz. Asıl olan iki kriteri kabul ediyoruz bunlar ise iyiler ve kötülerdir. Allah bizi kötülerden uzak tutsun” ifadelerini kullandı

“HALKA ADANMAMIŞ BİR ÖMÜR YAŞANMAMIŞ OLSUN”

Seçim çalışmaları sırasında vatandaşların yaşadığı sorunları gördüğünü, millet ittifakının iktidarında bu sorunları çözmek için çalışacaklarını söyleyen Orhan, “Alan çalışmalarında şahit olduğumuz birçok dramla karşılaştık, bunlardan birini anlatmak istiyorum. Bir köy gezisinde guatr hastası bir hemşerimizle karşılaştım. Kendisinin bu hususta hastaneye gidip gitmediğini, şu an da devam eden bir tedavisinin olup olmadığını sordum. Bana dedi ki: ‘Bu bayram çocuklarıma çorap bile alamadım’ Ben eğer bu kardeşimizin tedavisi için ve çocuklarının geçimi için elimden geleni yapmazsam, neden yaşıyorum ki? Bir davaya, insanlığa ve bu halka adanmamış bir ömür yaşanmamış olsun. Şair Ahmed Arif der ki: ‘Kaygısız yaşamak solucan ve yosun harcıdır’ Deremizde yaşayan balığın, göğsümüzde uçan kuşun, toprağımızdaki solucanın, denizimizdeki yosunun, çorabı olmayan çocuğun, tedavi olamayan amcanın, elektrik faturasını ödeyemeyen teyzenin hakkını soramazsak, vebali boynumuza olsun” diye konuştu.

“YANLIŞ POLİTİKALAR YÜZÜNDEN HAYVANCILIĞIMIZ BİTTİ”

Bütün sorunları ve bu sorunların çözümlerini bildiklerini belirten Orhan, “Van'ımızın sosyal yapısını da, geçim kaynaklarını da biliyoruz. Yanlış politikalar yüzünden hayvancılığımız bitti, ticaretimiz yok olmanın eşiğinde, turizmimizin bize lokanta garsonluğundan, otel temizlik işçiliğinden başka hiçbir getirisi olmamıştır. Oysaki deniz gibi gölümüz, cennet gibi doğamız, binlerce yıllık tarihi geçmişiz hak ettiği değerin çok çok uzağındadır. Bunlarla ilgili projelerimiz hazırdır, Van halkı müsterih olsun. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bütün bunlara çözümler getireceğiz. Huzuru, barışı, kardeşliği, mutlu ve güven dolu yarınları oluşturacağız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun güzel baharlar, güzel yarınlar sözünü yani Bay Kemal sözünü gerçek kılacağız. Bu hususta daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun hemşerilerimizin bu sefer bize destek vermesini rica ediyorum. Van halkına son sözüm de şudur, oluşturulan baskı ve korku iklimine karşı omuz omuza direnelim. Biz Vanlıları yok sayanlar bilsinler ki; biz bu halkın kavgasıyız, yarınların sevdasıyız, yenilmedik ki... Alnımız ak, başımız dik 14 Mayıs'ta onları sandıkta karşılayacağız. Ve hakkımız olan her şeyi geri alacağız” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER