CHP’li kadınlardan kadınlar günü etkinliği

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Kadın Kolları “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinliklere katılan Kadın Kolları Başkanı Beyhan Aslan, kadın cinayetlerine dikkat çekerek kadına şiddete bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

CHP’li kadınlardan kadınlar günü etkinliği

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Van İl Kadın Kolları ve Kadın Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere kısa süre önce Van İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanan Beyhan Aslan da katıldı.

CHP’li kadınlar ilk olarak 7 Mart günü Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ndeki Kadın Doğum Servisinde bulunan hastalarla, yeni doğum yapan kadınlarla ve hemşirelerle bir araya gelerek karanfil hediye etti. Daha sonra program hastane önünde çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Kadınlar 8 Mart günü de Edremit İlçesi’ne bağlı Süphan Mahallesi’nde etkinlik düzenledi. Kadın Kolları Başkanı Beyhan Aslan öncülüğünde bir araya gelen partililer, haneleri tek tek dolaşarak kadınlar gününü kutladı.

“ŞİDDETİ DURDURMAKTA ISRARLIYIZ”

Yapılan etkinliklerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Kadın Kolları Başkan Beyhan Aslan, “Kadınlar insanlık tarihi içinde çok önemli bir yere sahiptir. Kadınlar her daim üretimin ve yaşamın içinde olmuşlardır. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla sahadayız. Ama sahada durum o kadar vahim ki… Kadınlarımızı dinliyoruz. Bize artık tencerelerinin kaynamadığını, çocuklarına istedikleri hayat standartlarını sağlayamadıklarını ve bu kötü düzenin altında ezildiklerini söylüyorlar. Yani bu ekonomik, sosyal sıkıntıların yanında erkek merkezli bir yönetim anlayışı da kadınların yaşamasına imkan vermiyor. Kadınlar için can simidi olan İstanbul Sözleşmesini fesheden mevcut iktidar ve iktidarın başındaki isim Erdoğan, bu çığlıkları duyuyor mu acaba? 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kız kardeşimiz katledildi. Şiddet uygulayıp, kadınları katleden kişiler mahkemelerde bahanelerin arkasına sığınarak, iyi hal veya tahrik indirimleri ile ödüllendiriliyor. Bu durum kabul edilemez. Kadına yönelik şiddeti durdurmakta ısrarlıyız. İktidara geldiğimizde ilk işlerimizden biri İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koymak olacak” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29