CHP Tuşba ilçe kongresi yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tuşba'da olağanüstü kongre gerçekleştirdi. Kongreye tek aday olarak giren ve geçerli oyların tamamını alan Şükrü Şahar ilçe başkanı seçildi.

CHP Tuşba ilçe kongresi yapıldı

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ve parti teşkilatı bir yandan olası erken seçime karşı hazırlık yaparken öte yandan da il ve ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. Geçen hafta İl Yönetimi Koordinatörlüğünde yeni yılın ilk kongresi Muradiye'de yapılmıştı.

Bu hafta da Van'ın merkez ilçelerinden olan Tuşba'da kongre heyecanı yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreye CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri, ilçe delegeleri ve partiler katıldı.

BEDİRHANOĞLU: TUŞBA SAHİPSİZ BİR KENT GÖRÜNTÜSÜNE SAHİPTİR

Kongrede bir konuşma yapan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Tuşba'nın sahipsiz bir kent görüntüsüne sahip olduğunu, bu görüntünün Van'a yakışmadığını belirterek, "Tuşba, Van'ın 3'üncü büyük ilçesi olup, merkez ilçe özelliği taşımaktadır. Nüfusu 163 bin olan ilçemizde 67 mahalle bulunmaktadır. Tabi bu mahallelerin çoğu köy olma özelliği taşımaktadır. Son genel seçimde, 87 bin seçmene sahip Tuşba'da aldığımız oy sayısı bin 535. Yüzde 2.2 oranında oy almışız. Bu sayı ve oran bizler için kabul edilir olmamalıdır. Tuşba, üniversitesi ve sanayisi olan bir ilçemiz. Van'ın neredeyse tüm sanayisi bu ilçemizde toplanmıştır. Tuşba, aynı zamanda tarihi zenginliği ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçemiz. Tuşba, güneş kenti demektir. Böylesi güzel bir isme sahip ilçemiz maalesef hiç de hak ettiği yerde değildir. Tuşba, her sabah ve her akşam ciddi trafik sorunu yaşamaktadır. Doğru düzgün bir çarşısı yoktur, ilçe sınırları içinde bulunan otogar çok eski olup Van'a yakışmamaktadır. Yaza doğru iç kesimler çöp kokusundan, sahil kesimleri arıtmadan gelen kokudan geçilmemektedir. Sahipsiz bir kent görüntüsüne sahiptir. Tuşba için pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Mahalleler bazında kentsel dönüşüm projeleri uygulanmalıdır. Tuşba'da yapılacak konutlar için ruhsat paraları sembolik düzeyde olmalıdır" dedi.

"CHP İKTİDARI DÖNEMİNDE TUŞBA ADINA YAKIŞIR BİR İLÇE OLACAKTIR"

Tuşba'da modern anlamda bir çarşıya ihtiyaç olduğunu da ifade eden CHP'li Bedirhanoğlu, "Tuşba iyi bir idarecinin elinde iyi bir eğitim, turizm, tarım hayvancılık ve sanayi kenti olabilir. Urartulara ait önemli eserler bu ilçe sınırları içinde bulunmaktadır. Geniş tarım arazilerine sahiptir. İlçe toprakları meyve, sebze ve çiçek yetiştiriciliği için çok uygundur. Tuşba geniş mera alanlarına sahiptir. Ama maalesef bu potansiyelini yeterince kullanamamaktadır. Tuşba'da Emniyet Kavşağı ile Van YYÜ arasında trafiği rahatlatacak düzenlemeler yapılmalıdır. Yol kenarında bulunan evlerin duvar ve çatıları renklendirilmelidir. Yine yol kenarında bulunan bazı boş alanlar yeşil alan olarak düzenlenmelidir. Tuşba sınırları içinde bildiğim kadarıyla otel yok. Çünkü az önce de belirttiğim gibi derli toplu bir çarşısı yok. Çarşı merkezi için bir yer belirlenmelidir. O merkezde oteller ve banka şubeleri de olmalıdır. CHP iktidarı döneminde Tuşba da hak ettiği payı alacaktır. Tuşba, adına yakışır bir ilçe olacaktır. Tuşba sahipsiz kalmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle bir kez daha hoş geldiniz diyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye Konuştu.

ŞAHAR: "TUŞBA'MIZ CEZALANDIRILMIŞ!"

CHP Tuşba İlçe Başkanı Şükrü Şahar ise yurttaş eksenli yapacakları çalışmalarla değişimi ve dönüşümü hızlandıracaklarını söyledi. Şahar, "Tuşba, ismi ile tarihi ile Van'ın en önemli ilçelerindendir. Van'ın merkez ilçelerinden olan bu ilçemiz, bu güne kadar maalesef gölgede kalmış. Mevcut iktidar tarafından bu güzel ilçemize gereken önem verilmemiş. Tabiri caizse Tuşba'mız cezalandırılmış. Bu cezalandırmanın siyasi olduğunu çok iyi biliyoruz. İlçemiz, iktidarımız zamanında öyle inanıyorum ki çok farklı bir noktada olacak. İlçemizin doğal, tarihi güzelliklerini ve özelliklerini gün yüzüne çıkarmak için çok çalışacak, turizmin gelişmesi ve Tuşba'nın bölgenin turizm merkezi olması için elimizden geleni yapacağız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, başkanımız Sayın Seracettin Bedirhanoğlu'na ve bütün partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde Konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle gerçekleşen seçimde kullanılan ve geçerli sayılan 52 oyun tamamını alan Şükrü Şahar, CHP Tuşba İlçe Başkanı seçildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER