Çevik: Kasetle siyaset olmaz

Vatan Partisi Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Akile Çevik, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin gündeme gelen kaset olayı ile ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Adayı Çevik, kasetle birilerini getirip birilerini götürmek ülkede yeni bir olay olmadığını belirterek, 2010'dan beri Türkiye'nin kasetlerle yönlendirildiğini vurguladı.

Çevik: Kasetle siyaset olmaz

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kasetle CHP genel başkanı yapıldığını belirten Vatan Partisi Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Akile Çevik, şimdi de Cumhurbaşkanı yapılmak istendiğini ve Muharrem İnce'nin istifaya zorlanmasıyla Atlantik sistemin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını resmen desteklediğini söyledi.

Temiz ve başı dik bir siyaset istediklerini söyleyen Çevik, "Bu bir devrimci talep. Sayın Cumhurbaşkanı'nın tenkitleriyle ve eleştirileriyle geçiştirilecek bir olay değildir. Resmen suç, takip edilip cezalandırılmalıdır. Sistem ekonomisiyle, kültürüyle, ahlakıyla dökülüyor. Burada çürümeyle karşı karşıyayız. Boyun eğerek çürümeye daha fazla katkı sunamayız" dedi.

"BUNU FETÖ YAPIYOR"

Türkiye'nin 2010'dan beri kasetlerle yönlendirildiğini vurgulayan Çevik, "Kasetle birilerini getirip birilerini götürmek ülkemizde yeni bir olay değil. 2010'dan beri Türkiye kasetlerle yönlendiriliyor. 2010'da CHP genel başkanı kasetle indirildi. Yeni bir genel başkan kasetle genel başkanlığa atandı. MHP listeleri kasetlerle belirlendi. Çok değerli şahsiyetler harcandı ve listelere başkaları kasetlerle getirilmiş oldu. Şimdi yeni bir örnekle karşılaşıyoruz. 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 15-16 Temmuz 2016 darbeleri bir NATO, GLADYO darbeleriydi ancak darbeler dışında siyaseti yönlendirmek için bu tür kirli araçları da var. Bunu FETÖ yapıyor, biliyoruz. Peki: neden 2010'da CHP içinden bir kuvvet çıkıp ta ''Biz kasetlere teslim olmayız, meydan okuyoruz.'' diyemediler. Bugüne bakalım; kasetlerle bir Cumhurbaşkanı adayı çekilmek zorunda bırakılıyor. Onun partisi neden buna meydan okumuyor. Hani bunlar vatan için, millet için ve cumhuriyet için başlarını ortaya koymuşlardı. Yani bir kasette devrilebilen, istifaya zorlanan, korkaklar Türkiye'yi mi yönetecek? Evet, bu NATO'nun FETÖ'nün, GLADYO'nun ellerinde kasetler var ve bunu siyasette kullanıyorlar. Bunu Amerika'da da Trump'a, Clinton'a da yaptılar. Sürekli sistem bu ama bu sistemin içinde olanlar da kasete boyun eğiyor. Kasetlerle yöneltilebiliyorlar. Vatan Partisi bunun üzerinde duruyor. Vatan Partisi'ne 100 bin tane kaset getirsinler. Vatan Partisi'nin yolunu ve tercihlerini değiştirebilirler mi? Sistemin içinde ki partiler, sistemin bu tür araçlar karşısında ezik" dedi.

"BU DA SEÇİME MÜDAHALENİN DİĞER BİR YÖNTEMİDİR"

Bilinmeyen ve kamuoyuna yansımamış, zamanı gelince servis edilecek kasetler olduğunu söyleyen Çevik, "Bir de bilmediğimiz, kamuoyuna yansımamış, zamanı gelince servis edilecek kasetler var. Bu sistemin çürüdüğünü gösteriyor. Mafyalaşmış bir sistem. Sayın Kılıçdaroğlu kasetle CHP genel başkanı yapıldı. Şimdi de Cumhurbaşkanı yapılmak isteniyor. Yani Muharrem İnce'nin istifaya zorlanmasıyla Atlantik sisteminin merkezleri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemiş oluyor. Bu da seçime müdahalenin diğer bir yöntemidir. Hesap açık Sayın İnce'ye gidecek oylar, Kılıçdaroğlu'na gidecek. Peki, bunun üzerine gidemeyen iktidar neden 2010 yılında CHP'ye yapılan kaset operasyonun üzerine gidip suçluları cezalandırmıyor. Demek ki, Erdoğan yönetimi de bu sistemin bir parçası haline gelmiş. Vatan Partisi yönetimde olsa süreç böyle mi işler? Derhal CHP'ye, MHP'ye operasyon düzenleyenleri ortaya çıkartır ve Türk yargısına teslim eder. Yani bu bir taktik mi? Yoksa çekince mi? Sistemin içinde ki herkes bu tür kasetlerle muhatap olmaya maruz kalabilir. Çeneni kapat, ben sizi yönetirim mantığı mı? Seçimlere ABD'nin müdahaleye yöntemlerinden biri olan kaset operasyonları ABD'de, İngiltere'de, Filipinler'de, Endonezya'da ve Almanya'da da yapılıyor. Peki, Çin'de böyle bir operasyonla yöneticilerin değiştirildiğini görebiliyor muyuz?" diye konuştu.

"TEMİZ VE BAŞI DİK BİR SİYASET İSTİYORUZ"

Sistemin ne kadar kirlendiğini bir kez daha gördüklerini belirten Çevik, "buna da demokrasi deniyor. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu, demokrasi ile mi genel başkan oldu? MHP listeleri demokrasi ile mi belirlendi? Bu demokrasi mi? Özgürlük mü? Biz burada herhangi bir şahsiyetin ahlaki karakteri, değer yargıları üzerinde durmuyoruz. Burada kişileri yargılayarak sonuca ulaşmak mümkün değil. Sorun sistemin kendisinde, bozukluğunda ve bütün sistem partilerinin buna bulaştığını görüyoruz. Dürüstlük, karakter, ahlaklılık, sözünde durmak, vefa, sadakat, kadına saygı ve insana değer vermek gibi erdemlerin yeniden arandığını görüyoruz. Sistem bu erdemleri de yok etti. Vatan Partisi olarak kasetlerle yönetilen siyaseti mahkûm ediyoruz. Temiz ve başı dik bir siyaset istiyoruz. Bu bir devrimci talep… Sayın Cumhurbaşkanı'nın tenkitleriyle ve eleştirileriyle geçiştirilecek bir olay değildir. Resmen suç, takip edilip cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"KASETLERLE YÖNETİLMEYE HAYIR DİYORUZ"

Sistemin ekonomisiyle, kültürüyle, ahlakıyla döküldüğünü vurgulayan Çevik, "Burada çürümeyle karşı karşıyayız. Boyun eğerek çürümeye daha fazla katkı sunamayız. Atatürk boyun eğdi mi? İstiklal savaşında Türk Milleti boyun eğdi mi? Teslim oldu mu? Çıkış yolu teslim olmamakta ve oyunları bozmakta. O nedenle Memleket Partisi'nin değerli üyelerini ve yöneticilerini, teslim olmayan, boyun eğmeyen, 7 ateşten geçmiş ve hiçbir zaman teslim alınmamış Vatan Partisi'ne davet ediyoruz. Mesajımızın amacı Türkiye'nin sorunlarının bu sistem içinde çözülmeyeceğini göstermektir. Üretim devrimi olmadan Türkiye'nin ekonomik zorlukların üstesinden gelmek imkânsızdır. Sistemin içinde insanca yaşamak, kültürel anlamda demokratik bir toplum kurmak ancak sistemin zincirlerini kırmak ve NATO'dan çıkmakla olur. Şantajlara boyun eğen yönetici veya iktidarlar istemiyoruz. Kasetlerle yönetilmeye hayır diyoruz. Başı dik bir Türkiye, kirli değil temiz bir siyaset istiyoruz" diye konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER