Çatak'ta Arıh Yaylası'nın ulaşım sorunu sona eriyor

Çatak Belediyesi, ilçesinin güney kısmında bulunan birçok mahalle sakininin kullandığı Arıh Yaylası'nın ulaşım sıkıntısını sona erdirmek için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Çatak'ta Arıh Yaylası'nın ulaşım sorunu sona eriyor

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı ve Çatak İşletme Şefi Faysal Aktaş ile birlikte, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta devam eden Arıh Yayla Yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Şeylan, incelemelerin ardından Narlı Mahalle Muhtarı Reşit Kürşat ve mahalle sakinleri ile yeni yol çalışmaları hakkında bir süre görüştükten sonra yaptığı açıklamada, "Tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması kapsamında Çatak Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı Çatak İşletme Şefliği ekiplerimiz Narlı, Sugeldi, Övecek ve Dalbastı Mahalle sakinlerinin kullandıkları Arıh Yaylası'na araç ulaşımının sağlanabilmesi için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. İlçemizin zorlu coğrafi yapısı nedeniyle, eskavatörümüz yaklaşık 15 gündür dev kaya parçalarını kırmaya çalışıyor. Kayayı geçtiğimiz zaman zorumuz kalmayacak ve kısa sürede arazilerine ulaşmakta güçlük yaşayan vatandaşların ulaşım sıkıntılarını çözüme kavuşturmuş olacağız. Çatak Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde, her zaman çiftçimizin ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Narlı Mahalle Muhtarı Reşit Kürşat ve mahalle sakinleri ise, yeni yayla yolu açma çalışması için Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan'a teşekkür etti.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2023, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER