Çatak'ta çiftçilere 3 ton yonca tohumu dağıtıldı

Van’ın Çatak ilçesindeki çiftçilerin kaba yem üretimine destek sağlamak amacıyla yüzde 75 hibeli 3 ton yonca tohumu dağıtımı yapıldı.

Çatak'ta çiftçilere 3 ton yonca tohumu dağıtıldı

  Çatak’ta hayvancılık yapan çiftçilere kaba yem üretimine destek sağlamak amacıyla %75 Tarım ve Orman Bakanlığı hibeli %25 çiftçi katkılı 3 ton yonca tohumu Van Tarım Kredi Kooperatifinden tedarik edilerek İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet Erdem Akbulut ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Raci Selçuk tarafından dağıtımı yapıldı.

  İlçede düzenlenen tohum dağıtım programında konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, "Yaklaşık 155 bin küçükbaş ve 2 bin büyükbaş hayvanın mevcut olduğu ilçemizde yem bitkileri üretimi büyük önem arz etmektedir. Bu konuda üreticilere yem bitkileri ekimi için tohum desteği sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür ederiz. Bu ülkeyi kalkındırmanın yöntemlerinden biri de yerel dinamikleri harekete geçirmekten geçiyor. Tarım da bizim için önemli bir yer tutmaktadır. Emeği geçen ilçe personeline teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize bereketli olmasını diliyorum" dedi.

  Program sonunda yem bitkisi tohumları dağıtılırken, Kaymakam Akbulut ve Müdür Selçuk çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER