Çaldıran Ovası'nda taşkın riski azaltıldı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Van’a yaptığı yatırımlarla toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara ise içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ’nin yaptığı çalışmalar kapsamında Çaldıran ovasındaki taşkın riski azaltılmış oldu.

Çaldıran Ovası'nda taşkın riski azaltıldı

  Van son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynarken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Van’da Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçileri desteklemeye devam ediyor.

  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Van’da yapımı 2020 yılında tamamlanan Çaldıran Ovası Drenajı 2. Kısım Köyler işi kapsamında 53.002 m çift taraflı taş tahkimatı, 17 adet tersip bendi, 889 m çift taraflı kargir duvar ve 17 adet menfez imalatı yapıldı.  Böylece Abdalağa, Bendimahi, Karasu, Dayanç, Umuttepe, Osmanlı, Aşağı Hangediği, Yukarı Hangediği, Aşağı Yanıktaş, Kavuklu, Tekindere ve Bezirhane köylerinde toplamda 8 bin 900 dekar arazi taşkınlardan korundu” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER