Çaldıran Çubuklu Barajı, inşaatı başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptı açıklamada, Van Çaldıran Çubuklu Barajı inşaatını başlatacaklarını duyurdu.

Çaldıran Çubuklu Barajı, inşaatı başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van Çaldıran Çubuklu Barajı’nın yanı sıra, Iğdır Tuzluca Barajı ve Artvin Ardanuç Sulaması'nın inşaat çalışmalarına başlanacağını belirtti.

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan ve 590 milyon TL’ye mal olması beklenen ve Çaldıran’ın Çubuklu Mahallesi'ne yapılacak baraj çalışmaları önümüzdeki günlerde start alacak.

29 milyon metreküp su depolayacak olan Çaldıran Çubuklu Barajı’yla, yaklaşık olarak 37 bin 900 dekar alan suya kavuşacak.

“724 BİN 250 DEKAR TARIM ARAZİSİ DAHA SUYA KAVUŞACAK”

Yapılacak olan barajlarla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Suyun gücünü aziz milletimizle buluşturmaya, üreticilerimizin gücüne güç katmaya devam ediyoruz. Iğdır Tuzluca Barajı, Van Çaldıran Çubuklu Barajı ve Artvin Ardanuç Sulaması’nın inşaat çalışmalarını başlatıyoruz. Böylelikle üç ilimizde toplam 724 bin 250 dekar tarım arazisi daha suya kavuşacak. Toplam 4 milyar 567 milyon TL sözleşme bedelli su alanındaki bu yatırımlarımız üreticilerimize, yöre halkına ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2024, 12:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan çiftçi
Hakan çiftçi - 3 ay Önce

Ben orda büydüm okadar su oraya tolanacın inanmiyorom çünkü Mayıs haziren deyince dereler duruşu hiç su akazdı nerde gelecek birikecek o su

Tayyip
Tayyip - 3 ay Önce

Hani baslyacakti bu sene

SIRADAKİ HABER