Büyükşehir’den karla mücadele çalışması

Van'da dünden bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı ekipleri harekete geçirdi. Gece boyu sorumluluk alanında küreme tuzlama çalışması yapan Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde ise yol açma ve kaldırım temizleme çalışması yürütüyor.

Büyükşehir’den karla mücadele çalışması

Gece saatlerinde aniden bastıran kar yağışı ile birlikte harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri 25 ana arter ve 65 ara arterde gece boyu küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Gece boyu canla başla çalışan ekipler, çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Kent genelinde 300 araç ve 700 civarında personelle çalışma yürüten ekipler, sorumluluk alanındaki 6 bin kilometrelik yol ağında olası mağduriyetlerin önüne geçmek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Ana arterlerde olası buzlanmaya karşı çalışma yapılırken, kapalı olan mahalle yollarının açılması için ise olağanüstü bir çaba harcıyor.

Öte yandan kırsalda etkili olan kar yağışı sonrası yolu ulaşıma kapanan 142 mahalle ve bu mahallelere bağlı 152 mezra yollarının yeniden açılması için ise başlatılan çalışmalar sürüyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29