Büyükşehir’den çiftçilere yeni yayla yolu

Van Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığa destek vermek adına Erciş İlçesi Yukarı Akçagedik Mahallesinde 2 bin 400 metre yükseklikteki yaylaya yeni yol yapıyor.

Büyükşehir’den çiftçilere yeni yayla yolu

Kırsal alanlarda hizmetlerini sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere yönelik çalışmalarla bölgenin tarım ve hayvancılıkta gelişimine önemli katkı sunuyor. Van merkeze 124, Erciş ilçesine ise 24 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarıakçagedik mahallesinde çiftçilikle uğraşan vatandaşlar yaylarına ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları Büyükşehir Belediyesine iletti. Talebi dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, Zilan bölgesinde yaptıkları incelemenin ardından 2 bin 400 rakımda bulunan yaylaya ulaşımın sağlanabilmesi için çalışma başlattı. Dağların zirvelerinde yürütülen zorlu yol açma çalışmaları ile 10 kilometrelik yolun 6 kilometresini tamamladı. 

“BİZ CESARETİMİZİ VALİ BEYDEN ALIYORUZ”

Geçmiş dönemlerde yaylarına ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Yukarıakçagedik Mahalle Muhtarı Kasım Akyol, yeni yolla birlikte yaylara daha rahat bir şekilde ulaşabileceklerini söyledi. Muhtar Akyol, “Öküz arabalarıyla, eşek sırtında yükümüzü yaylalara götürüyorduk. Yaklaşık 10 sene öncesinde ise geçici bir yol ile köylerin arasından geçiyorduk. Daha uzun bir yoldu. Şimdi daha kısa süren bir yol yapılıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Valimiz bir toplantıda bizlere dedi ki ‘Muhtarlarımız siz çalışın, parayı pulu dert etmeyin’ Şuanda bizde cesaretimizi, desteğimizi Sayın Valimizden alıyoruz” dedi.

Mahalle sakinleri ise yapılan yoldan dolayı yaylalarına ulaşmada daha rahat edeceklerini belirterek Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 2022 yılı içerisin de Erciş ilçesine genelinde de yaklaşık 6 aylık çalışma ile 72 mahallede 146 kilometre toprak kanallarda temizlik çalışması, 72 kilometre yeni arazi yolu ile 68 kilometre reglaj çalışması gerçekleştirdi. 45 Mahallede sıvat kurulumu yapan ekipler 23 Mahallede de koruge boru döşeme işlemlerini tamamladı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2022, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29