Bölgede çiğ sütün katma değeri yükseltilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında, Van Ticaret Borsası Bitlis-Hakkâri Süt Toplama ve Soğutma Merkezi Projesi Fizibilitesinin imza töreni Van Ticaret Borsası'nda gerçekleştirildi.

Bölgede çiğ sütün katma değeri yükseltilecek

Projenin imza törenine, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer katılım sağladı.

İmzaları atılan proje ile çiğ sütün katma değerinin yükseltilmesi, üreticilerin pazarlama imkanlarının arttırılması, çiğ süt kalite standartlarının yakalanması, aile tipi hayvancılık işletmelerinin devamlılığının sağlanmasına katkı sağlamanın amaçlandığı açıklandı.

İşletmelerin üretim kapasitesini arttırmak amacıyla proje kapsamında Hakkari ve Bitlis illerinde yapılması planlanan süt toplama merkezinin fizibilite raporu ve ekleri hazırlanacağı belirtildi.

Daha önce 2019 yılında DAKA tarafından Fizibilite Programı kapsamında desteklenen proje ile Van Süt Toplama Merkezi fizibilite raporu hazırlandığı vurgulandı.

Rapor neticesinde Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına DAP İdaresinin 2020 proje telif çağrısına Süt Soğuk Zinciri adı ile proje sunulduğu ve DAP İdaresi tarafından kabul edildiği belirtildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2022, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29