BİK Gazete Temsilcileri Seçimi tamamlandı

Basın İlan Kurumu 32. Dönem Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi, Ankara Mamak İlçesi'ndeki Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda gerçekleşti. Seçimler neticesinde Mehmet Ali Dim, Tahir Gülebak ve Mehmet Ergün kazanan isimler oldu.

BİK Gazete Temsilcileri Seçimi tamamlandı

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri seçiminde ilk gün çoğunluk sağlanamadığı için, söz konusu seçimler bir gün sonra yapıldı. İkinci gün gerçekleşen seçimlere katılım yüksek oldu.

Ankara'nın Mamak İlçesi'nde Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda gerçekleşen 32. Dönem Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Daha sonra kürsüye çıkan BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, seçimin güzel bir havada geçmesini dileyerek, kurum olarak adaylara tarafsız bir yaklaşım içinde olduklarını anlattı.

"KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR"

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, seçimde yaptığı konuşmada, "Bugün Basın İlan Kurum tarihinde 32. dönem Anadolu gazeteci temsilcileri, genel seçimlerini gerçekleştireceğiz. Yarışlar sahada olur, kavgalar olur ama seçim sonrasında her şey tekrar eskisine döner, dostluk, barış kazanır. Bizim için hangi gazeteci arkadaşımız seçilirse seçilsin, bizler için değerlidir. Basın İlan Kurum Üyesi sıfatını kazanır. Basın İlan Kurum olarak biz bu dönemde mümkün olduğunca hiçbir şekilde sahaya adapte olmadan, hatta yeni yönetmeliğimizle birlikte daha demokratik bir seçim olması için, yeni bir yönetmelik maddesi ortaya koyduk. Katılmış bir seçimi gerçekleştirmek istedik. İnşallah hayırlara vesile olur" ifadelerini kullandı.

Divan heyetinin oluşmasının ardından, oy kullanma usulü ile ilgili kurallar ve seçilebilme esasları maddeler halinde okundu.

Akdeniz Bölgesi'nden M. Ali Dim ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Tahir Gülebak'ın listesinin yarıştığı seçimlerde, büyük bir heyecan yaşandı.

Adaylar; M.Ali Dim, Tahir Gülebak, Erdoğan Erişen, Yusuf Ziya Çakır, Mehmet Ergün ve Ümit Babacan'ın kısa konuşma yaptığı seçimlerde, yerel gazetecilerin sorunları dile getirildi.

Daha sonra bölge bölge çağrılan gazete sahipleri veya gazete sahiplerinin vekâlet verdiği isimler oylarını kullandı.

Herkesin oyunu kullanmasının ardından, iki taraftan müşahitler ve tarafsız görevliler huzurunda oylar sayıldı.

Yapılan seçimler neticesinde Mehmet Ali Dim 355 oy, Tahir Gülebak 346 oy ve Mehmet Ergün 321 oy alarak kazanan isimler oldu.

Seçimler sonrası kazanan Mehmet Ali Dim, Tahir Gülebak ve Mehmet Ergün kendilerine oy veren üyelere teşekkür etti.

Öte yandan seçimlerin yapıldığı spor salonunun önünde Mamak Belediyesi çay ve yemek ikramında bulundu.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2023, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29