Belediye Camii yeniden yaptırılmalı

Van'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Park AVM yanında yapılan Kent Meydanı çalışmaları devam ederken, vatandaşlar daha önce belediye binasının altında bulunan Belediye Camii'nin söz konusu projede yer almasını istiyor.

Belediye Camii yeniden yaptırılmalı

Van'da 2011 yılının Ekim-Kasım aylarında meydana gelen iki büyük depreminin ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki belediye binası hasar görmüştü.

Eski özel idare binasının yıkımının ardından Van City AVM yapılmış, hemen yanında bulunan eski belediye binası da 2017 yılında yıktırılmıştı. Belediye binasının hemen altında bulunan caminin şimdi Kent Meydanı projesinde yer almaması vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Eski Belediye Başkanı Mustafa Çohaz tarafından yaptırılan belediye camii deprem sonrası kullanılamaz duruma gelmiş, daha sonra söz konusu binanın yıkımının ardından bu cami de yıktırılmıştı.

Vatandaşlar ise söz konusu caminin yeni projede yer alması gerektiğini söyleyerek, "Buraya kent meydanı yapılıyor. Eskiden burası camiydi. Bu kocaman meydanın bir bölümünü şirin, küçük bir cami yapılabilir. Fıkıh âlimlerine göre 'bir caminin bulunduğu yerin 7 kat üstü ve 7 kat altı yine camidir' görüşü hakim. O yüzden yetkililerin bu meydanın bir köşesinde küçük bir cami inşa edilmesi için çabalamasını arzu ediyoruz" yorumunu yaptılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2023, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER