Bedirhanoğlu, Özalp ve Saray’da halkı dinledi

CHP Van Milletvekili Adayı Seracettin Bedirhanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Özalp ve Saray ilçelerini ziyaret ederek halkı dinledi.

Bedirhanoğlu, Özalp ve Saray’da halkı dinledi

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 700 bini aşkın seçmenin bulunduğu Van'da, millet ittifakının seçim çalışmaları devam ediyor.

CHP Van Milletvekili Adayı Seracettin Bedirhanoğlu da seçim çalışmaları kapsamında ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bedirhanoğlu, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve CHP Van Milletvekili aday adayı Cafer Gürsel ile birlikte Van'ın İran sınırında bulunan Özalp ve Saray ilçelerinde esnaf ziyareti yaparak halk ile buluştu.

Bedirhanoğlu’na millet ittifakının ilçe başkanları da eşlik ederken, Özalp ve Saraylılar özellikle sınır ticaretinin yeniden canlandırılmasını, bu ticaretin önündeki kota ve kısıtlamaların kaldırılmasını istedi. Vatandaşlar ayrıca sicil affı konusunda da beklenti içinde olduklarını ifade etti.

“BU BİZİM KADERİMİZ OLMAMALI!”

CHP Van Milletvekili Adayı Seracettin Bedirhanoğlu, şehrin her ilçesinde ve mahallesinde çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, “14 Mayıs seçimlerine çok az bir süre kaldı. Bu az sürede olabildiğince yurttaşlara dokunmaya çalışıyoruz. Özalp ve Saray bizim için çok önemli. Bu ilçelerimize gittik, halkımızla kucaklaştık. Tabi bizlerden büyük beklentileri var. İktidar olduğumuzda bu beklentileri karşılamak için gece-gündüz çalışmalıyız. İran sınırına komşu olan bu ilçeler geçmişte, sınır ticaretinin canlı olduğu zamanlarda önemli merkezlerdi. Şu an maalesef kaderine terk edilmiş. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu ilçemizden her yıl ortalama bine yakın kişi ki bunların çoğu genç, Türkiye’nin büyük metropollerine göç ediyor. Bu metropollerde gençlerimiz inşaatlarda çalışıyor ve çoğu zaman cenazeleri geliyor. Bu bizim kaderimiz olmamalı. Bu ilçeler ticaretin en canlı olduğu yerler olmalıdır” dedi.

“KAPI AÇIK AMA BURADA ÇOK HACİMLİ BİR TİCARET YAPILAMIYOR”

Bedirhanoğlu, CHP iktidarında sınır ticaretinin önünden engelleri kaldırmak için çalışmalar yürüteceklerini kaydederek, “İktidarımızda İran sınırına komşu olan ilçelerimizde ticareti geliştireceğiz. Bu ilçelerden büyükşehirlere olan göçün önüne geçeceğiz. Genel Başkanımızın sınır ticaretiyle ilgili bakışı çok olumludur, gerçekçidir ve ortadadır. Sınır ticaretini canlandırmak zorundayız. Birçok üründe kota var. Kapı açık ama burada çok hacimli bir ticaret yapılamıyor. İran’dan buraya mal, ürün geliyor ama bunların gümrüklemesi Niğde, Diyarbakır, Trabzon gibi illerde yapılıyor. Bunu Vanlıya reva gören anlayışla mücadele ediyoruz. Öyle kapı açık deyince iş bitmiyor. CHP iktidarında Özalp da Saray da hakkını alacak. Yurttaşlarımız bize yeter ki şans tanısın” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2023, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER