Bedirhanoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı...

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bedirhanoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı...

Bedirhanoğlu, "CHP iktidarında emeği sömürülen, yok sayılan, işçilerin haklarını ve hukuklarını daha çok koruyacağız. Demokratik mücadelenin en önemli alanı olan emeğe saygının yollarını açmaya devam edeceğiz." Dedi.

Başkan Bedirhanoğlu, mesajında, "1 Mayıs, tüm dünyada milyonlarca işçi, emekçi ve çalışanın birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Demokrasi ve insan haklarının geliştirilmesi açısından tarihi bir öneme sahip olan 1 Mayıs, aynı zamanda iş ve emek mücadelesi veren yurttaşların daha eşit ve özgür dünyaya olan özlemlerini dile getirdikleri bir gündür.

Üretim bir ülkenin en önemli değerlerindendir. Çünkü üretim sayesinde gelişme, kalkınma, zenginleşme ve refah gerçekleşir. Bu bakış açısı ile ülkemizin zorlu ekonomik koşullarında, emekçilere her zaman destek verilmelidir. Ama ülkemizde sosyal adaletsizlik ve derinleşen yoksulluk hatta açlık gün geçtikçe daha da artıyor. Bu yüzden bize düşen görev, her zaman bu kutsal mücadelenin destekçisi olmak ve işçi haklarını amasız, fakatsız savunmaktır. Bilinmelidir ki bugün dayanışma ruhunu güçlendirmemiz, her zaman olduğundan çok daha önemlidir ve engeller ancak böyle aşılır.

CHP iktidarında emeği sömürülen, yok sayılan, işçilerin haklarını ve hukuklarını daha çok koruyacağız. Demokratik mücadelenin en önemli alanı olan emeğe saygının yollarını açmaya devam edeceğiz. İşçi, emekçi, çiftçi kardeşlerimizin alın terini gözyaşlarına katmayacağız. Bu alın terinin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu çok iyi biliyoruz. Eşit, özgür ve demokratik Türkiye taleplerinin dile getirildiği 1 Mayıs’ların bayram havasında kutlanması, hem emeğe saygı hem de ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerimize moral vermesi açısından, ülkemize olumlu katkılar sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ekmeğine alın terini katmış olan bütün işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı. 

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2022, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER