Başkan Yürektürk’ten promosyon tepkisi

Türk Eğitim Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, eğitim çalışanlarının büyük bir beklenti içerisindeyken, İş Bankası ile 3 yıllığına 13 bin 500 TL’ye imza atılmasına tepki gösterdi.

Başkan Yürektürk’ten promosyon tepkisi

Türk Eğitim Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, birçok bakanlığın, bünyesindeki tüm personeli kapsayan promosyon sözleşmesi imzaladığını, fakat Milli Eğitim Bakanlığı’nın buna yanaşmayarak eğitim çalışanlarını bankaların insafına terk ettiğini vurguladı.

İş Bankası ile 3 yıllığına 13 bin 500 TL’ye imza atılmasına tepki gösteren Başkan Yürektürk, diğer kurumlarda hatırı sayılır ödemeler yapılırken, eğitim çalışanlarına düşük teklifler verilmesi, bankaların iyi niyetli olmadığını gösterdiğini ifade etti.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARI BUNU UNUTMAYACAKTIR”

Promosyon anlaşmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yürektürk, “Van'da yıllardır dişe dokunur bir promosyon alamayan eğitim çalışanları büyük bir beklenti içindeyken öğrendiğimiz kadarıyla İş Bankası’yla 3 yıllığına 13 bin 500 TL gibi komik bir rakama imza atılmıştır. Bizce bunun 4 müsebbibi vardır; 1-Bakanlık; birçok bakanlık, bünyesindeki tüm personeli kapsayan promosyon sözleşmesi imzalarken milli eğitim bakanlığı buna yanaşmayarak eğitim çalışanlarını bankaların insafına terk etmiştir.

2-Bankalar; diğer kurumlarda hatırı sayılır ödemeler yapılırken milli eğitime gelince eğitim çalışanlarıyla dalga geçercesine düşük teklifler verilmesi ve maaşların artmasına rağmen adeta söz birliği yapmışçasına tekliflerin düşürülmesi bankaların iyi niyetli olmadığını göstermiştir. Konuyu hukuk birimimizce rekabet kurumuna taşıyoruz.

3-Yetkili sendikanın da içinde bulunduğu komisyon; her ihaleye farklı ilçe sayılarıyla çıkılması masadaki gücümüzü kırmıştır. 16 Kasım’daki ihalede 4 ilçe varken, 25 Ocak’taki ihaleye 5 ilçenin eklenmesi ve 2 Şubat’ta 6 ilçenin ihaleden çıkarılması, sonrasında her ilçenin tek tek ihale yapması ve tekrar 3 ilçenin toplanması aslında bu işi yapamadığınızın en açık göstergesidir. Ayrıca her konuda söz sahibi olan yetkili sendikanın ‘biz şerh koyduk, elimizden gelen buydu’ deyip işin içinden çıkmasını komik karşılıyoruz. Diğer taraftan yıllardır tek kuruş promosyon alamayan Bahçesaray’daki eğitim çalışanlarını önce umutlandırıp sonrasında kaderine terk etmenizi eğitim çalışanları unutmayacaktır” dedi.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINI ETKİSİZ SENDİKAYA MAHKUM ETMEYECEKTİK”

Başkan Yürektürk, açıklamasının devamında, “Türk Eğitim Sen Van Şubesi olarak biz de suçluyuz diyerek; demek ki yeteri kadar insanlara kendimizi anlatamamışız, yeteri kadar yüreğe dokunup daha çok gönüle girerek, yetkili sendika olabilseydik, eğitim çalışanlarını etkisiz sendikaya mahkum etmeyecektik. Bu yüzden tüm eğitim çalışanlarından özür dileriz” diye konuştu.

Eğitim Bir Sen'in kendilerini eleştirmesine de değinen Başkan Yürektürk, “Kendi başarısızlıklarını bizim siyah çelenk eylemine bağlayan yetkili sendikanın, basit iftirasına cevap verecek durumda değiliz ama yetkili sendikaya çağrımızdır; Biz eğitim çalışanlarının sesi olarak bankaların önüne siyah çelenk bıraktık siz de %30'luk maaş zammına teşekkür eden sendika olarak, eğitim çalışanlarıyla alay edercesine teklifler veren bankalara kırmızı gül bırakabilirsiniz. Ayrıca; biz çelenk bıraktığımız için bankalar düşük teklif vermedi, bankalar düşük teklif verdiği için biz siyah çelenk bıraktık. Öncesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki ihaleye katılmayan, siyah çelenk bıraktığımız Vakıfbank 18 Ocak’taki ihalede en yüksek teklifi vererek, üniversitede ihaleyi tekrar almıştır. Bankalar kendi menfaatine mi bakar yoksa ben küstüm oynamıyorum mu der? Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
YORUMLAR
MEB VE VAN VALİLİĞİ MÜDAHALE ETSİN.
MEB VE VAN VALİLİĞİ MÜDAHALE ETSİN. - 1 yıl Önce

Milli Eğitim Bakanlığı ve Van Valiliği bankaların bu anlaşmalı, keyfi, dalga geçen ve Van eğitim camiasını hiçe sayan promosyon rezaletine müdahale etmelidir. Van'daki on binlerce eğitim personeli bankaların altı ihale boyunca her defasında sergiledikleri tiyatroya çok öfkelidir. Hakaret kabul edilen bu promosyon tekliflerini, bu değişken rakamları, bu komik teklifleri, bu ağırdan alan yaklaşımları ve ülke gerçekleriyle asla uyuşmayan promosyon tekliflerini hiçbir eğitim çalışanı kabul etmemektedir. İnanıyoruz ki Bakanlığımız ve Van Valiliğimiz bu can sıkıcı problemi çözecektir.

Fatih
Fatih - 1 yıl Önce

Zaten vali beyin Malatyada olduğunu fırsat bilerek acele şekilde oldu bittiye getirdiler

SIRADAKİ HABER