Başkan Uğurlu'dan 15-21 Mart  Tüketiciyi Koruma Haftası mesajı 

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma  Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Uğurlu'dan 15-21 Mart  Tüketiciyi Koruma Haftası mesajı 

Ülkenin son bir kaç yıldan bu yana çok sıkıntılı süreçlerden geçtiğini belirten Başkan Uğurlu " Asrın felaketinde virane olan 11 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve evsiz barksız kalan vatandaşlarımıza da sabır diliyorum.
Bu sıkıntılı süreçte ülke olarak kenetlenme zamanıdır" dedi.

Başkan Uğurlu mesajının devamından "Dünyadaki hızlı gelişme; hayatın her alanında olduğu gibi üretim, pazarlama ve tüketim alanında da kendini göstermektedir. Bu durum, tüketicinin korunması kavramını hem dünyada hem de ülkemizde önemli hale getirmiş ve özel bir hukuk dalı olan tüketici hukuku hayatımıza girmiştir.

Tüketicinin korunmasına yönelik çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. Anayasamızın 172’nci maddesinde yer alan “devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder.” hükmü ile tüketicinin korunması konusu devlet güvencesine alınmıştır. Anayasamızın bu hükümleri doğrultusunda son olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun yürürlüğe girmiş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından bu Kanunun uygulama yönetmelikleri hazırlanarak Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Ülkemizde tüketicinin korunmasına yönelik yapılan hukuki düzenlemeler neticesinde tüketicilere dünya standartlarında koruma sağlanmış ve tüketicilerin hak arama yolları kolaylaştırılmıştır.

Tüketiciler ile satıcı ve sağlayıcılar arasındaki uyuşmazlıkların mahkemeye yansımadan çözüme bağlanması amacıyla her il ve ilçede en az bir tane olmak üzere tüketici hakem heyetleri kurulmuştur. Tüketicinin korunmasına yönelik faaliyetler ilimizde de etkin bir şekilde sürdürülmektedir.
 
Ülkemizde ve bütün dünyada tüketici haklarının korunmasına ve bu haklara saygı duyulmasına vesile olmasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nü ve 15-21 Mart Dünya Tüketici Koruma Haftası'nı  tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER