Başkan Tanış: Depremzedelerimizin yanındayız

Türkiye’yi derinden sarsan ve 10 ili etkileyen depremin ardından deprem bölgesini terk ederek Gürpınar’a yakınlarının yanına yerleşen 581 aileyle yakından ilgilenen Gürpınar Belediyesi, deprem mağduru vatandaşlara destek oluyor.

Başkan Tanış: Depremzedelerimizin yanındayız

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatıyla oluşturulan ekipler ilçeye yerleşen depremzedeleri ikamet ettikleri yerlerde ziyaret ederek ihtiyaç ve taleplerini belirliyor.

İlçede yakınlarının yanına yerleşenler ile öğretmenevinde misafir edilen vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yaptığı açıklamada dayanışma ve yardımlaşma çağrısında bulundu.

Gürpınar’a gelen her ailenin baş göz üstüne geldiğini söyleyen Başkan Tanış, “Büyük bir afet yaşadık. Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmasın. Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Hepsine söylüyorum; sizler baba ocağınıza, kendi evinize geldiniz diyorum. Bu anlamda her birine ser sera, ser çava  (baş, göz üstüne) diyerek hoş geldiniz diyorum” dedi.

“DEPREMZEDE AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Deprem nedeniyle ilçeye yerleşen ailelerin ihtiyaçları için Kaymakamlık ile koordinasyonlu çalıştıklarını ifade eden Başkan Tanış, “Gürpınar Belediyesi olarak meclis üyelerimiz ve birim müdürlerimizin de olduğu birden fazla ekibi bu ailelerimizin ihtiyaçları için görevlendirdik. İçerisinde temel gıda ürünlerinin bulunduğu yaklaşık 600 koliyi bu ailelerimize dağıttık. Tabi burada belediye olarak bir dayanışma örneği sergilemek ve gelen ailelere “bizler sizin yanınızdayız” mesajını vermek temel amacımız. Yine kaymakamlığımızla birlikte kömür ile nakdi yardımları da talep eden ailelerimize veriyoruz. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerimizin ihtiyaçları için sürekli ekiplerimiz sahada çalışıyor. Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla atlatacağız. Bu ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER