Başkan Tanış 3 yıllık çalışmalarını anlattı

Van’ın Gürpınar Belediyesi 3 yıl içerisinde hayata geçirdiği çalışmalar ve projeleri muhtarların katılımıyla kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Tanış 3 yıllık çalışmalarını anlattı

Belediye kültür merkezinde düzenlenen toplantıda sunum eşliğinde belediyenin faaliyetleri anlatıldı.

Toplantıya katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ilin ve ilçenin sorunlarına çözümler sunmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

Tüm kurumların iş birliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Vali Bilmez, “El ele vererek ilimizin ve ilçemizin problemlerine çözümler sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizde barışı, huzuru ve kardeşliği tesis edeceğiz. Aynı zamanda var olan alt yapı sorunlarına çözümler sunacağız. Bu sorunlarımızı hep birlikte istişare ederek çözeceğiz. Gürpınar’daki hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerimize, muhtarlarımıza ve belediye personellerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise muhtarların talep ve önerilerini yerinde dinlemek için bir araya geldiklerini belirterek Van’ın ve Gürpınar’ın yararına olan tüm işlerin takipçisi olduklarını kaydetti.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal da ilçede tarım ve hayvancılığın gelişimine büyük katkı sunacak olan ve tüzel kişiliğini kazanan Van Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi. Kartal, projenin bölge açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, mahalle muhtarlarının belediye hizmetlerinin halka ulaştırılması yönünde oldukça önemli bir misyon üstlendiğini dile getirerek, göreve geldikten sonra sık sık muhtarlarla bir araya geldiğini kaydetti.

Mahalle muhtarlarının belediyenin ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Tanış, “Mahallelerimizde ortaya çıkan talep, öneri ve sorunları muhtarlardan bizzat öğrenmek, işlerimizi oldukça kolaylaştırıyor. Belediye-muhtar iş birliğinin hizmetlerin daha verimli bir şekilde gerçekleşmesi açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Konuşmasında tüm zorluklara rağmen 3 yıl içerisinde önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Tanış, “Büyük bir coğrafyada hizmet veriyoruz. Norduz, Hoşab, Gürpınar ovasına baktığımız zaman her biri bir ilçe kadardır. Böylesi dağınık ve zorlu coğrafyada çalışmaları koordine etmek kolay değil. Biz bu göreve talip olduğumuzda işimizin kolay olmadığını biliyorduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana AK Belediyecilik olarak ortaya koyduğumuz fark bizden öncekilerin 10 ve 15 yılı kadardır. 1 milyon metrekare parke taşını yollarımızla buluşturduk. Bu anlamda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bunu başarabilmiş bir belediye yok. Bununla beraber hayata geçirdiğiniz fabrika ile birlikte 300 kardeşimize istihdam sağladık. 600 istihdam sözümüzü de yerine getireceğiz. Hoşap Projemizin 1. Etabı tamamlandı, 2 ve 3 etap içinde çalışmalarımız devam ediyor. 1 gençlik merkezi, 250 kişilik kapalı spor salonu ve 5 semt sahamızın inşasını tamamladık. Araç filomuza 11 yeni araç ekleyerek çalışma kapasitemizi arttırdık. Kültür ve sosyal çalışmalarımız ile tüm vatandaşlarımıza dokunan bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Muhtarlarla düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Taha Güngör, Belediye Meclis üyeleri ve kamu kurum amirleri katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER