Başkan Takva, o iddiaları yalanladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, 'oda meclis toplantısında üyelerin kavga ettiği ve silah çekildiği' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Takva, "İsteyen basın mensubu arkadaşlara da meclisin onayıyla toplantının görüntülerini izletebiliriz. Dolayısıyla odanın ve kentin huzurunu kaçıracak yaklaşımlar içerisinde bulunulmasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı. Takva, Van TSO seçim tarihinin de henüz belirlenmediğini hatırlattı.

Başkan Takva, o iddiaları yalanladı

Kurban Bayramının dördüncü gününde basın mensupları ile bir araya gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve oda yönetimi, meclis toplantısında yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayram arifesinde gerçeği yansıtmayan bir gündemin ortaya atılmasını doğru bulmadıklarını, yapılan paylaşımların art niyet taşıdığını belirten Van TSO Başkanı Necdet Takva, oda üyelerine yönelik yapılacak bir yatırımın, bir tesisin 'seçim yatırımı' olarak dile getirilmesini yanlış bir yaklaşım olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

Van TSO'nun tarihinde ilk kez böyle bir konunun gündeme geldiğini ve tartışıldığını belirten Takva, "Toplantıda bir maddeyi üyelerimizin kullanımına sunduk. Bu aslında güzel bir şey. İlerleyen zamanlarda bir sosyal tesis inşa edilmesi, bir arsanın temin edilmesiyle ilgili gündem oluşturmak istedik. Bu gündemi oluşturmamızın sebebi bu yetkinin meclis üyelerinde olması. Yani bu yetki yönetim kurulunda olsaydı yönetim kurulu, bu yetkisini ayrıca mecliste tartışmaya açmazdı. Bu yetki tamamen meclis üyelerinde" dedi.

"BİZ ASLA BİR KAVGANIN TARAFI OLMADIK"

Meclis toplantısına dair görüntülerin odada bulunduğunu belirten Necdet Takva, görüntülerde de görüldüğü gibi  hiçbir zaman kavganın tarafı olmadıklarını belirtti.

Oda üyelerinin hayatını kolaylaştırmak istediklerini belirten Takva, "İlgili mevzuatta da belirtildiği gibi üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Görevlerimizin esas çerçevesini oluşturan şey budur. Bu çerçevede de mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Dolayısıyla birinci görevimiz, odanın tüm imkan ve olanaklarını kayıtlı üyelerin hak ve menfaatlerini korumaya yönelikti. Böyle bir mecburiyetimiz var. Dolayısıyla her üye, görev yaptığı dönemde bu ihtiyaçların karşılanması için büyük bir hassasiyetle, büyük bir samimiyetle başka hiç bir arka plan oluşturmadan bu görevi yerine getirmek durumunda. Her meclis üyesi, bir başarı yazılacaksa bunu sahiplenmeli. Ne yazık ki bazı arkadaşlar bunu yapmadı. Sanırım ne kendi pozisyonları ne de yazılacak bir başarı hikayesinin tarafı olma konusunda üzülerek belirtmeliyim ki bir tavır içinde olmadılar. Biz asla bir kavganın tarafı olmadık. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı. İsteyen basın mensubu arkadaşlara da meclisin onayıyla toplantının görüntülerini izletebiliriz. Dolayısıyla odanın ve kentin huzurunu kaçıracak yaklaşımlar içerisinde bulunulmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

"MAHKEME YOLU AÇIKTIR"

Basında yer alan bildiriye atıfta bulunan Başkan Takva, "Yayınlanan bildiride toplantıya katılmayan kişilerin de imzası var, hatta bazı üyeler bu bildiriden haberleri dahi olmadığını dile getirdiler. Öte yandan 'Van TSO' da para kavgası var' gibi haberler yapıldı. Arkadaşlar böyle bir haber olabilir mi? Bu haberi yapanların bu kentle ne kadar bağı var doğrusu merak ediyorum. Böyle bir asparagas habercilik olabilir mi? Biz oda yönetimi olarak odanın denetimi için bizzat taleple bulunmuş bir yönetimiz. Kaldı ki meclis toplantılarımızın tamamının kayıtları mevcuttur. İsteyen arkadaşlar varsa onlara bu görüntüleri izlettirebiliriz. Biz oda mahremiyetini paylaşacak bir tutum içerisinde olmayacağız. İsteyen basın mensubu arkadaşlara da meclisin onanıyla toplantının görüntülerini izletebiliriz. Dolayısıyla odanın ve kentin huzurunu kaçıracak yaklaşımlar içerisinde bulunulmasını doğru bulmuyoruz. Olayda adı geçen arkadaşlarımızın meclisteki görüntüleri o iş damı olan arkadaşlarımızı düşünerek paylaşmak istemiyoruz. İsteyen basın mensubu arkadaşımız gelip odamızda o görüntüleri izleyebilir. O arkadaşlara yönelik her hangi bir saldırı söz konusu değildir. Öyle lanse edildiği gibi bir saldırı varsa mahkeme yolu açıktır arkadaşlar" diye konuştu.

"HİÇ KİMSEYE SİLAH ÇEKİLMEMİŞTİR"

Meclis toplantısında yaşanan gerginliğe değinen ve toplantıda hiç kimseye silah çekilmediğini dile getiren Takva, "Böyle bir şey söz konusu değildir, meclis toplantımıza kimse silahla giremez. Kaldı ki böyle bir olay söz konusu değil, sözlü bir tartışma yaşanmış ve nihayetinde sükunet sağlanmıştır. Türkiye yapılan oda meclis toplantılarında sürekli tartışmalar söz konusu olabiliyor ve bu hiçbir şekilde basına yansımıyor. Ama ne hikmetse Van'da kıyametler koparılıyor. O tutum ve davranış kentin geleceği açısından son derece kaygı verici bir durum. Türkiye'de birçok il, ilçenin ticaret ve sanayi odasının sosyal tesisi var, konu Van olunca sıkıntı oluyor. Biz sosyal tesis için Edremit ilçesinde bulunan Seyir Tepesi'ni parasını ödeme şartıyla da istedik vermediler, bunu maalesef hiç kimse gündeme getirmedi. Bunu niye kimse yazmadı merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM TARİHİ NETLİK KAZANMADI"

Seçimlerin zamanında yapılıp, yapılmayacağına da değinen Takva, "1 Ekim ila 30 Kasım tarihleri arasında öngörülen bir seçim takvimi söz konusu. Bir bakıyorsunuz seçime bir ay kala seçimler ertelenebiliyor veya farklı bir tarihe atılabiliyor. Seçim erteleme kararı bizim inisiyatifimizde olan bir durum değildir. Merkezi hükümet bu kararı alır ve seçim tarihini belirler. Ama henüz netlik kazanmış bir durum yok" şeklinde konuştu. 

Başkan Takva, daha sonra Van TSO tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29