Başkan Koç: Gençlere ön ayak olmak istiyoruz

Van Masterler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koç ve yönetim kurulu üyeleri kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Koç, dernek olarak gençlere ön ayak olmak için bu yola çıktıklarını ifade etti.

Başkan Koç: Gençlere ön ayak olmak istiyoruz

2013 yılında Vanspor başta olmak üzere birçok takımda top koşturan, daha sonra teknik direktörlük yapan Zeki Yılmaz öncülüğünde kurulan Van Masterler Derneği, kentteki gençlere ve çocuklara yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Zeki Yılmaz'dan görevi devralan İbrahim Koç ve yönetim kurulu üyeleri, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Elite World Otel ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısına, Van Masterler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları, Barış Meriç, Ergün Çiftçi, Oktay Aksoy, Meriç Harman ve Basın Sözcüsü Rıdvan Can katıldı.

KOÇ: "GENÇLERE ÖN AYAK OLMAK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK"

Van Masterler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koç, dernek olarak Van'ı en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Bu programı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda yapmak istedik fakat nasip olmadı. Geçmiş bayramınızı da bir kez daha kutluyoruz. Van Masterler Derneği 10 yıl önce kurulan, Antalya'da Mayıs ve Ekim ayında uluslararası futbol turnuvasına 10 yıldır katılım gösteren bir dernektir. Biz bu turnuvalara katılarak Van'ı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Yıllarca bu memlekete futbol anlamında ve Vanspor başta olmak üzere çeşitli takımlarda forma giyerek hizmet ettik. Van Masterler Derneği olarak gençlere ön ayak olmak için bu yola çıktık. Van Masterler Derneği sadece futboldan ve spordan ibaret değil. Bizim çok farklı çalışmalarımız ve projelerimiz oldu. Bundan sonra da bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini istiyoruz. Bu memleket hepimizindir. Basın mensuplarının tavsiyelerine ihtiyacımız var. Gazetecilerin vizyonu farklı olur. Öyle değerlendiriyorum.  Van Masterler Derneği olarak Antalya'da düzenlenen turnuvanın ileriki süreçte Van'da da düzenlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Önemli projelerimiz var. Gençlere fayda sağlamaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Tek derdimiz bu memleketin çocuklarına ve gençlerine ışık tutabilmek. Van Masterler Derneği'nin kurulduğu günden bu yana hedefi budur. Bu işler destek almadan olmuyor. Kimseden maddi bir destek istemiyoruz. Manevi desteğe ihtiyacımız var. Derneğimizde sadece futbol oynamış insanlar yok. Eczacılar var, öğretmenler var ve çeşitli meslek grubundan arkadaşlarımız var. Derneğimizin üye sayısını çoğalttıkça gençlerimize daha çok yardımcı olacağız" dedi.

MERİÇ: "VAN'I TEMSİLEN BÜTÜN ORGANİZASYONLARIN İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ"

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Meriç ise, gönüllere dokunmak istediklerini söyleyerek, "Uzun yıllar Van'ın birçok takımında forma giydim. Basın bizim için çok kıymetli. Çünkü şehrimizin gelişimi açısından bizim için bir köprü ve kanalsınız. 10 yılı aşkındır bu oluşumun içerisindeyiz. Yeni yönetim olarak göreve yeni başladık. Kendi tatminkarlığımızın dışında, çocuklarımızı bağımlı hale gelen iletişim araçlarından biraz daha uzaklaştırıp, cezaevindeki mahkum çocukları ziyaret edip, onlara dokunmak, kimsesiz çocukları ziyaret ederek onların kalplerine dokunuş yapıp, gönüllerini almak için bu yola çıktık. Spor organizasyonlarının içerisinde sadece masterler olarak değil, Van'ı temsilen katılmaktır amacımız" diye konuştu.

ÇİFTÇİ: "HER ŞEY FUTBOL DEĞİL"

Daha sonra söz alan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Çiftçi ise, her yaşta spor yapılabileceğini ve futbol oynanabileceğini belirterek, "Uzun yıllar Vanspor'da ve çeşitli takımlarda forma giydim. Güzel bir derneğimiz var. Sporun yaşı olmaz. Her yaşta futbol oynanır ve spor yapılır. Kentteki organizasyonlara davet olursa katılmak ve oradaki çocuklarla birebir görüşmek istiyoruz. Van Masterler Derneği ailesi olarak onlara dokunmak istiyoruz. Sadece futbol oynamıyoruz. Sürekli sivil toplum örgütleriyle bir araya geliyoruz. Onlarla istişare ediyoruz. Her şey futbol değil. Spor adı altında her şey yapalım diyoruz" ifadelerini kullandı.

HARMAN: "SPORDAN KOPMAMANIN MÜMKÜN OLABİLECEĞİNİ GÖSTEREN BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ"

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meriç Harman ise, amaçlarının sporun belli yaş skalasına takılmadan, her yaşta olabileceğini göstermek istediklerini söyleyerek, "Bende ağabeylerim gibi Van'da uzun yıllar top oynadım. Amacımız sporun belli yaş skalasına takılmadan, her yaşta olabileceğini göstermektir. Her yaşta sporun devam edebileceği, sporun içinde kalınabileceği, spordan kopmamanın mümkün olabileceğini gösteren bir sivil toplum örgütüyüz. Başka birçok güzel oluşumun içinde olmak istiyoruz. Bu konuda mutlaka çalışmalar yapılıyor. Bizde üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

CAN: "TEMEL AMACIMIZ KENTTEKİ SPORA VE SPOR ŞEHRİNE RENK KATMAK"

Son olarak söz alan Van Masterler Derneği Basın Sözcüsü Rıdvan Can ise, dernek hakkında bilgi vererek, "Van Masterler Derneği olarak sizin istişare etmek anlamında bir araya gelmek istedik. Derneğimiz yaklaşık olarak 10 yıl önce Vanspor'da uzun süre top koşturan ve teknik direktörlük yapan Zeki Yılmaz öncülüğünde kuruldu. Derneğimizde görev değişikliği oldu. İbrahim Koç başkanlığında yeni bir yönetim göreve geldi. Bundan sonraki süreci hep birlikte yöneteceğiz. Van Masterler olarak temel amacımız kentteki spora ve spor şehrine renk katmak. Geleceğin gençlerine örnek olmaktır. Onlara ağabeylik yapmak için bu yola çıktık" diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularının cevaplanması ile toplantı sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2023, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER