Başkan Kaya, sorunları Vali Balcı'ya aktardı

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, beraberindeki Alperen Ocakları Van İl Başkanı Muhammet Nur Kaya ve ilçe başkanlarıyla birlikte Van Valisi Ozan Balcı'yı makamında ziyaret ederek, kentteki sorunlarla ilgili hazırladıkları dosyayı takdim etti.

Başkan Kaya, sorunları Vali Balcı'ya aktardı

Yaklaşık olarak 3 ay önce Tokat Valiliği'nden Van Valiliği'ne atanan Van Valisi Ozan Balcı'ya ziyaretler devam ediyor. Bu kapsamda Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya ve beraberindeki heyet Van Valisi Balcı'yı makamında ziyaret ederek, kentteki sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Vali Balcı'yı ziyaretleriyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Tayyar Dabbağoğlu'ndan sonra kente ilk kez liyakatli, sorunları takip eden, kentin huzuru, refahı ve esenliği için çaba sarf eden bir kişinin atandığını vurguladı.

Van Valisi Ozan Balcı'nın liyakatli ve kentin tüm sorunlarını anlık takip ettiğini belirten Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve kurum amirleri olarak kendilerinin de Vali Balcı'ya sorunların çözümü noktasında yardımcı olmaları gerektiğini  söyledi.

Van Valisi Balcı'nın halktan biri olduğunu ve sürekli esnafları, vatandaşları ziyaret ettiğini belirten Başkan Kaya, Tayyar Dabbağoğlu'ndan sonra kentte ilk kez böyle bir yöneticinin göreve geldiğini vurguladı.

"İLİMİZE HALKIN DERDİYLE DERTLENEN BİR VALİ GELDİ"

Ziyaretle ilgili gazetemize konuşan Başkan Kaya, "Yaklaşık olarak 3 ay önce Tokat Valiliği'nden Van Valiliği'ne atanan Sayın Valimiz Ozan Balcı'yı ziyaret ettik. Alperen Ocakları Van İl Başkanı Muhammet Nur Kaya ve ilçe başkanlarımızla birlikte Valimizi makamında ziyaret ederek, kentteki sorunlarla ilgili hazırladığımız dosyayı kendisine takdim ettik. Sayın Valimiz gerçekten liyakatli, kentin huzuru, refahı ve esenliği için çaba sarf ediyor. Sayın Valimiz göreve gelir gelmez valilik etrafındaki bariyerlerin kaldırılması için talimat vererek, bahçeyi halka açtı. Akabinde, Çaldıran Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi ve Gevaş'taki beton bariyerlerin de kaldırılmasını sağladı. Bu davranışı halktan büyük beğeni aldı. Sayın Valimiz bu davranışı ile gerçekten halkın içinden gelen, halkla kaynaşan bir yapıya sahip olduğunu gösterdi. Bu davranışı bizleri çok sevindirdi. Bizde parti olarak 13 ilçemizdeki sorunları tespit edip, dosya haline getirdik. 17 maddelik dosyayı çözüm önerileriyle birlikte Sayın Valimize takdim ettik. Rahmetli Tayyar Dabbağoğlu'ndan bugüne kadar ilk kez Van'a böyle bir kişi atandı. Tayyar Dabbağoğlu'ndan sonra bu kentte doğru düzgün, görev yapan ne bir milletvekili, ne de bir belediye başkanı geldi. Sayın Valimiz de bu hizmet aşkını gördüm. Bu ilin sorunlarını kendisini dert etmiş. İlçelere, köylere giderek, çobanın boynunu kucaklıyor, çiftçinin traktörüne biniyor. Bu davranışıyla milletin sevgisini kazanıyor. Gerçekten halkın derdiyle dertlenen bir vali bu kente geldi. Kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadede çözülecek sorunları çözüm önerileriyle birlikte Sayın Valimizi aktardık. Görüşmemiz esnasında bile ilgili kurumları arayarak, sunduğumuz sorunlarla ilgili bilip alıp, çözümü için talimatlarda bulundu. Sayın Valimizden çok memnun olduk. Bizim ondan memnunuz olduğumuz gibi oda bizden memnun oldu. Çünkü oda bildi ki geçmişte şehit veren bir siyasi partinin teşkilatı bu kentin sorunlarıyla dertleniyor. Bu ülkede liderini şehit veren tek siyasi partiyiz. Biz kendisinden oda bizden memnun oldu" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29