Başkan Kaya, LGBT gibi sapkın akımlara karşı uyardı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, son yıllarda LGBT gibi sapkın akımların, toplumun ahlakını bozmaya dönük çalışmalarının olduğunu, birçok kişiyi de kendi saflarına çekmeyi başardıklarını söyleyerek, "Bu sapkın akımlar, aile yapısını bozmak istiyorlar. Kısmi oranda da başarılı olduklarını görüyoruz. Toplumun ahlakını bozmak isteyenlere karşı uyanık olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Başkan Kaya, LGBT gibi sapkın akımlara karşı uyardı

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, bu yıl 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' temasıyla kutlanan Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle gazetemize açıklamalarda bulundu. 27 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen Mevlidi Nebi Haftası'nın fırsata çevrilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kaya, son dönemlerde kötü bir neslin yetiştiğini vurguladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da Mevlidi Nebi Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Her yıl belirlenen tema çerçevesinde gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Haftası, Peygamberimizin tema ile ilgili özelliklerini etraflıca ele alarak tanıtıyor.

"LGBT'LİLER GELECEĞİN BİR BELASIDIR"

Gazetemize konuşan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, 'Hoş geldin Ya Resulallah; aramıza, evimize, gönlümüze hoş geldin. Dünyamıza, çağımıza, bağımıza, başımıza hoş geldin! Bir nur halesi gibi ezelden beri yürüyüp geldin; kâinatı şenlendirdin, varlıkları bereketlendirdin, kavimleri feyizlendirdin, ümmetini nurlandırdın, günahkârları umutlandırdın! Çünkü sen kâinatın baş tacısın, mevcudatın sebebisin, insanların efendisisin! Çünkü sen öyle bir nursun ki, kâinat kitabının kâtibinin kaleminin mürekkebisin. Sen âlemin hem çekirdeği, hem meyvesisin! Sen mevcudatın ruhusun, kâinatın vicdanısın, dünyanın aklısın!' diyerek başladığı konuşmasına, "Bununla beraber Türkiye'nin gündemini oluşturan LGBT'liler var. Bu geleceğin bir belasıdır. Gelecek nesillerin ve evlatlarımızın başına gelecek bir musibettir. Biz bunu kınıyor ve lanetliyoruz. Biz Müslümanız. Cenabı-ı Hak bize Semud Kavmini, Âd Kavmini, Nuh Kavmini ve Lud Kavmini helak etti. Lud Kavmi döneminde yapılan pisliğin adı rivataydı. Ondan sonra adını LGBT bıraktılar. Diğerleri de ismini eşcinsel bıraktı. İnsanlarımız eş cinsel, LGBT nedir, livata nedir bilmiyor. Biz LGBT'yi de, rivatayı da, eş cinselliği de kınıyor ve lanetliyoruz. Rabbim bunları ortaya çıkaranlara lanet etsin. Meclise gelecek olan anayasa değişikliği aile yapısının korunması adına önem arz ediyor. Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin de dediği gibi, 'LGBT sadece İslamiyet'te değil, Hristiyanlıkta, Yahudilikte, Budizm'de, Şintoizm'de de gayriahlakidir.' Sayın Destici'nin ifadesiyle, 'Bir takım sapkın düşüncelerde, bizim inancımıza, kültürümüze ters olan hayat tarzlarından korunmasına yönelik. Müslüman Türk aile hayat tarzına bir müdahale var. Bunu aşağılama var. İstanbul Sözleşmesi'nde de bu türden ifadeler var. Dolayısıyla bizim inancımızı da kültürümüzü de kimse aşağılayamaz. Avrupa'da pek çok ülke de İstanbul Sözleşmesi'ni ya imzalamadı ya da sonradan çıktı. Dolayısıyla bu gelecek Anayasa değişikliği teklifinde en önemlisi başörtüsü ile ilgili bir düzenleme ve ikincisinin de Türk aile yapısının korunmasıdır." dedi.

"KUR'AN'I KİTAP OLARAK KABUL EDEN AMA O KİTABIN EMİRLERİNE UYMAYANLARI DA KINIYORUZ"

4 kitaba da hürmet ettiklerini belirten Başkan Kaya, "Bunlar bizim mukaddes kitaplarımızdır. Bunlar Allah kelamıdır. Sırf fitne çıksın diye, fesatlık çıksın diye mukaddes kitabımız Kur'an'ı parça parça ederek yerlere atıyorlar. Bu kâfir, kâfirliğiyle bu tepkiyi gösteriyor. Biz ise kitabımız olan Kur'an'ı kabul etmişiz. Kabul ettiğimiz kitapta emredilen şeyler var. İçki içme, kumar oynama, zina yapma, komşunun malına, canına kastetme, el koyma, yaptığın işlerde hile yapma, yalan konuşma gibi emirler var. Biz Müslümanlar olarak bu kitabı kabul etmişiz, biz bu kitaba bu şekilde saygısızlık yapıyoruz. Kâfirdir bu mukaddes kitabımızı gözümüzün önünde parçalayıp o şekilde saygısızlık gösteriyor. Biz onu da kınıyoruz, Kur'an'ı kitap olarak kabul eden ama o kitabın emirlerine uymayanları da kınıyoruz. Rabbim onları ıslah etsin diyoruz" diye konuştu.

"AİLELER OLARAK ÇOCUKLARIMIZI SÜREKLİ TAKİP ETMELİYİZ"

Son dönemlerde kötü bir neslin yetiştiğine vurgu yapan Başkan Kaya, "İşin içerisinde iman meselesi var. Hakiki imanı elde edememişiz. Hakiki imanı elde etmiş olsaydık, çocuklarımızın bu şekilde giyinmelerine müsaade etmezdik. Aileler olarak çocuklarımızı sürekli takip etmeliyiz. Onların kötü bir şekilde giyinmelerine müsaade etmemeliyiz. %99 Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Benim dinim benim evime hükmetmezse, benim ilçeme hükmetmezse, benim devletime hükmetmezse, benim evim, ilçem, devletim dinsiz olur. Bu yüzden dini kaybetmişiz. Rabbim bize merhamet versin. Bizi bu gafletten uyandırsın. Gelen nesil değirmenin ayarı gibidir. Değirmenin ayarına bozuk bir ayar verdiler. Bu değirmenin taşı döndükçe bozuk bir nesil atıyor. Rabbim bu değirmenin ayarına güzel bir ayar versin. Rabbim çocuklarımızı kötü insanlardan korusun. Bir evlat anne- babanın teminatıdır. Bu anlamda anne ve babalara büyük sorumluluk düşüyor. Evlatlarını sorgulamak ve takip etmeleri lazım. Anne-babalar evladıyla yeri geldiği zaman arkadaş olmalı. Bir anne-baba evladıyla arkadaş olmazsa, onun seçeceği arkadaş çoktur. Beraber etkinlikler yapılmalı. Onlara sahip çıkılmalı. Çünkü dışarıdaki arkadaş tehlikeli bir arkadaştır" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2023, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER