Başkan Kaya: Hazine yardımı kaldırılsın!

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, 5 partiye yapılacak olan 481 milyon 790 TL'lik devlet yardımına tepki gösterdi. Başkan Kaya, partilere verilen devlet desteğinin iptal edilmesi gerektiğini belirterek, bu yardımların israftan öteye geçmediğini ifade etti.

Başkan Kaya: Hazine yardımı kaldırılsın!

Hazine tarafından bugün 5 siyasi partiye ödenen yardım paralarına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, bu paraların bütçede kalması gerektiğini söyledi.

Siyasi Partiler Kanunu gereği AK Parti, CHP, HDP, İyi Parti ve MHP'ye, aldıkları oy oranlarıyla bağlantılı ödeme yapılacak. Yeni bütçeye göre Hazine'den AK Parti'ye 209 milyon, CHP'ye 111 milyon, HDP'ye 57 milyon, MHP'ye 54 milyon, İyi Parti'ye ise 48 milyon lira ödenecek.

Yasa gereği en son yapılan genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşan tüm siyasi partilere genel bütçe gelirlerinin 5 binde 2'si oranında devlet yardımı yapılıyor. Bunun dışında yüzde 10'luk barajın altında kalan ancak yüzde 3'ten fazla oy alan partilere de bu hesabın dışında, en düşük yardımı alan siyasi partinin oy oranıyla orantılı olarak yardım yapılıyor.

"BU YARDIMLAR İSRAFTAN ÖTEYE GEÇMEMEKTEDİR"

5 partiye yapılan hazine yardımına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Hazine yardımı biran önce kaldırılmalı ve bu paralar bütçe kalmalıdır. Devlet 5 partiye 482 milyona yakın bir para aktaracak. Bu yardımlar israftan öteye geçmemektedir. 10 Ocak'ta yani yedi gün sonra bu beş partinin kasasına 482 milyona yakın, eski parayla 480 trilyon para girecek. Millet aç, çiftçi gübre alamıyor, yem alamıyor, işçi perişan, esnaf borç batağındadır. Peki, bu partilerin milletin cebinden 480 trilyon parayı her sene almaları; Hak mı? Adil mi? Eşit mi? Vicdani mi? Bu beş partiden sizce hangisi 'milletimiz zor durumda biz bu sene bu paraları almayalım. Büyük Birlik Partisi'nin 30 senedir yaptığı gibi kendi yağımızda kavrulalım' der? Evet, 10 Ocak gününe kadar hangi parti bu parayı bu sene almayalım diyecek diye bekleyelim bakalım. Veya bir hareket başlatalım. 'Partilere Hazine Yardımına Hayır' diyelim. Var mısınız? Siyasi görüşünüz, partiniz sizin olsun. Bu adaletsizliğe karşı durabilecek vicdanınız, cesaretiniz var mı?" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Huzeyfe Ertuğrul
Ali Huzeyfe Ertuğrul - 2 yıl Önce

Sayın Başkanımıza yapmış olduğu açıklama nedeniyle teşekkür ederim, zaten bu asil duruş, vatan ve millet sevdalısı Muhsin YAZICIOĞLU ve arkadaşlarına yakışır. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

ALİ GEYLANİ
ALİ GEYLANİ - 2 yıl Önce

BAŞKANIM KEŞKE SİZİN GİBİ HASSAS DÜŞÜNEBİLSE DİĞER PARTİLERDE,ÇOK YAZIK,MİLLETİN CEBİNDEN ÇIKAN PARAYLA ,MİLLETE ŞOW YAPIYORLAR...!

SIRADAKİ HABER