Başkan İlhan’dan yol ve kaldırım çalışmalarına eleştiri…

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, kent genelinde belediyeler tarafından yapılan yol ve kaldırım çalışmalarına eleştirerek, asfalt ve kaldırım çalışmalarının uzun süredir bitirilmediği gibi, istenilen seviyede de yapılmadığını anlattı.

Başkan İlhan’dan yol ve kaldırım çalışmalarına eleştiri…

Haftalık olarak kent ve ülke gündemiyle ilgili basın toplantılarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, bu hafta kentteki belediyecilik hizmetlerini gündeme taşıdı.

Başkan İlhan yaptığı açıklamada kenetteki yol ve kaldırım çalışmalarının plansız yapıldığın belirterek, “İlimizin birçok noktasında uzun zamandan beri süre gelen kaldırım, asfalt, yol genişletme gibi çalışmaların hala tamamlanmaması yapılan işlerde ki sorumsuzluğun, plansızlığın ve beceriksizliğin göstergesidir. Birçok yerde su giderlerinin önünün kapatılmasıyla birlikte su birikintileri oluşmakta esnafımızın işleri etkilenmekte vatandaşlarımız sıkıntılar yaşamamaktadır. Yapılan çalışmalardaki plansızlık nedeniyle zaten sıkıntılı olan trafik daha da kötüleşmiştir. Dün yağan yağmurları takiben sürekli sel sıkıntısı yaşanan Seyrantepe Mahallesi başta olmak üzere Tuşba ilçemize bağlı bazı mahallelerde sel baskınları yaşanmıştır. Uzun zamandır belediyeler tarafından yapılan hizmetler eziyete dönüşmüş, yanlış şekilde ve yanlış zamanda yapılan başta asfalt olmak üzere birçok iş israfa dönüşmüştür. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu günleri boş geçiren belediyeler sokakların hareketli olduğu dönemlerde bir an da birçok noktada başladığı işleri eline yüzüne bulaştırmıştır. Şehrin en merkezi noktalarında bile yapılan işlerin rezilliği gözümüze çarpmaktadır. Birkaç örnek vermek gerekirse Zübeyde Hanım caddesinde aylardır yol çalışması bitirilememiş ve birçok noktada çukurlar oluşmuştur, vatandaşlarımızın araçlarına da zarar verecek boyuttadır. Hazreti Ömer Camisinin yanı başında olmak üzere birçok yerde yapılan asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla su giderleri kapatılmış az bir yağmurda bile su birikintileri oluşarak esnafı ve vatandaşı mağdur eden durumlar oluşmuştur. Yapılan işlerde iklim koşulları göz önünde bulundurulmalı haziran ve eylül arasında yol kaldırım ve asfalt işleri yapılmalıdır. Olası sellere karşı tedbirler alınmalıdır felaket yaşandıktan sonra yapılacak işlerin pek bir kıymeti yoktur.  Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak açıkça ifade etmek isteriz ki, aslında yağmurların başlamasıyla beraber belediyecilik hizmetlerinde; takke düşmüş kel görünmüştür” ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2021, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29