Başkan İlhan: Vatandaş geçinemiyor

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, ülkede her geçen gün artan fiyatlar nedeniyle, vatandaşların artık geçinemez duruma düştüğünü belirterek, buna bağlı olarak, iflasların, boşanmaların ve intiharların artarak devam ettiğini vurguladı.

Başkan İlhan: Vatandaş geçinemiyor

Her hafta kent gündeminin farklı sorunları ile ilgili basın açıklaması yapan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta ülkede artan gıda fiyatlarını gündeme taşıdı. Parti binasında kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan İlhan, özellikle temel gıda maddelerinde artan fiyatların, vatandaşları ciddi anlamda etkilediğini belirtti.

Birkaç gıdanın 2 yıl zarfında artan fiyatlarını paylaşan Başkan İlhan, geçim sıkıntısının beraberinde iflasları, boşanmaları ve hatta intiharlara kadar giden bir sürecin başlangıcı olduğunu vurguladı.

Başkan İlhan yaptığı açıklamada, “Ülkemizde her geçen gün artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlarımız geçinemez olmuştur. Yaşanan sıkıntıların temeli her geçen gün gıdadan temizliğe, züccaciyeden tuhafiyeye, kırtasiyeden endüstriyel ürünlere, elektrik, su, doğalgaz, odun, kömür fiyatlarının her gün artması nedeniyle geçim sıkıntısı yaşanmaktadır. Geçim sıkıntısı beraberinde iflasları, boşanmaları, hatta intiharlara kadar giden süreci tetiklemektedir. Örnek olması açısından birkaç parça gıdanın 2 yıllık fiyat farkını kıyaslarsanız aradaki farkı görürsünüz. Artık tencereler boş kalmakta, zor kaynamaktadır. Bugün ülkemiz genelinde 20 milyona yakın vatandaşımız sosyal yardım almaktadır. Elbette sosyal yardım yapılmalıdır fakat asıl olan kimsenin yardıma muhtaç olmadığı bir sistemi kurmaktır” ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER