Başkan İlhan, Vali Balcı'ya tavsiye: Yeni ekip şart!

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Tokat Valiliği'nden Van Valiliği'ne atanan Vali Dr. Ozan Balcı'ya tavsiyelerde bulunarak, çevresinde iyi bir ekip oluşturması gerektiğini salık verdi. Başkan İlhan, Vali Balcı'nın şehri tanıyan,  deneyimli, liyakatli insanlardan oluşan, gerçekleri söyleyecek ciddi kişilerden ekipler kurması gerektiğini ifade etti.

Başkan İlhan, Vali Balcı'ya tavsiye: Yeni ekip şart!

Haftalık toplantılarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Van'a atanan Vali Ozan Balcı'yı gündeme aldı.

Geçmiş dönemlerde valilerin etrafını çevreleyen, şehri tanımayan, deneyimsiz, liyakatsiz kişilerin Van'a ciddi anlamda zarar verilmesine neden olduğunu söyleyen Başkan İlhan, Van'ın son yıllarda her alanda ve her anlamda geri bırakılan şehirlerin başında geldiğini vurguladı.

"EKİBİNİZİ YENİLEYİN"

Yeni valiye çalışmalarında başarılar dileyen Başkan İlhan, "Sayın valimize öncelikle Van'ımıza hoş geldiniz diyoruz. Vali Beyin deneyimli, birikimli, tutarlı ve çalışkan olduğu yönünde duyumlar aldık.  Fakat Van, daha önce görev yaptığı şehirlerden farklı! İlimizde zaten başlı başına büyük bir sorumluluk olan valilik görevinin yanında her ne kadar kabul etsek de, etmesek de kayyum uygulamasıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürütmek gibi bir sorumluluğun da altına girecektir. Geçmiş dönemlerde valilerin etrafını çevreleyen, şehri tanımayan, deneyimsiz, liyakatsiz kişiler Van'a ciddi anlamda zarar verilmesine neden oldu. Örnek vermek gerekirse defalarca sökülüp, yapılan Maraş Caddesi'ndeki orta refüjler ya da yapıldığı günün ertesi bozulan Edremit TOKİ'nin yolları gibi birçok işi sayabiliriz. Van, son yıllarda her alanda ve her anlamda geri bırakılan şehirlerin başında gelmektedir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak valimize dostane tavsiyelerde bulunmak istiyoruz. Öncelikle etrafınızdaki ekipleri yenilemelisiniz, şehri tanıyan, deneyimli, liyakatli insanlardan oluşan, size gerçekleri söyleyecek ciddi kişilerden ekipler kurmalısınız. Van'ın sorunlarını öncelik sırasına göre çözüm üretmeniz ve bu şehre faydalı hizmetler yapmanızı umuyor, yeni görevinizde başarılar diliyoruz" dedi.

"İKİ GÖREVİ DOĞRU BULMUYORUZ"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İlhan, "Öncelikli olarak valilik ve belediye başkan vekilliği görevinin tek kişiye verilmesi yanlış bir uygulamadır. Bir koltukta iki karpuz olmaz. Biz Saadet Partisi olarak defalarca bu uygulamanın yanlışlığını her alanda dile getirmeye gayret gösterdik. Vali, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmek ile mükelleftir. Fakat ne yazık ki son 6-7 yıldır özellikle birçok ilimizde bir kayyum uygulaması var. Bu uygulama valiler üzerinden devam ettirilmektedir. Sadece kısa kısa bir süreliğine Diyarbakır'da farklı bir uygulamaya gidildi. Daha sonra tekrar aynı şekilde uygulanmaya devam edildi. Bizim ilimizde valiler sürekli kayyum olarak devam etti. Biz bunun ızdırabını aslında yaşadık. Vali vali mi? Yoksa Büyükşehir Belediye Başkanvekili mi? Bu anlamda ciddi sıkıntılar yaşandı. Zaman zaman valilikteki ekibi belediyeye, belediyedeki ekibi valiliğin işlerini yürütmek gibi durumlar oldu. Fakat gelinen noktada, bunun şehrimize herhangi bir katkısının, faydasının olmadığını görmekteyiz" diye konuştu.

"VAN, NÜFUSU AZALAN İLLERDEN BİR TANESİ OLDU"

Özellikle depremden bu yana, birçok sorununu çözemeyen Van'ın yeni sorunlar ürettiğini belirten Başkan İlhan, "Van Türkiye'nin en önemli ve en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Fakat içerisinde sorunlar ve problemler yumağıyla boğuşan, işsizliğin zirvede olduğu, sınır kenti olmasına rağmen sınır ticaretinden istifade edemediği, yanı başında bulunan İran'dan faydalanamadığı, 300 kilometrelik bir sınırda, sınır kapısının yarım yamalak açık olduğu, ticaretin olmadığı bir il konumunda. Bunun yanı sıra gençlerinin batıya çalışmaya gittiği veya ilimiz içerisinde çok komik ücretlerle, sigortasız bir şekilde çalıştırıldığını hep bilmekteyiz ve görmekteyiz. Van, 2021 yılında resmi rakamlarla nüfusu azalan illerden bir tanesi oldu. Türkiye'de doğum oranın en yüksek olduğu 5 şehirden biri olan Van, nüfusun azaldığı kentler arasına girdi. Bu aslında Van'ın geldiği noktanın en büyük delili ve göstergesidir. Nüfus azalırken, niteliksiz bir nüfusu transfer eden bir il konumuna geldi. İşsiz, yeni kentleşmeye aday ham nüfus bu şehre gelirken, şehirleşme konusunda sıkıntısı olmayan, ekonomik olarak daha iyi olan insanların, bu şehri terk ettiğini görmekteyiz. Aslında bu geleceğimiz adına ciddi sıkıntıların baş göstereceğine işarettir. Bugün Van Gölü en önemli konularımızın arasında yerini alır, Van Gölü bugün doğu illeri arasında Van'ı ısıtan, iklimini değiştiren, avantajları büyük olan bir göldür. Büyük avantajlara sahip olan Van, birçok parametrede, gayrisafi millî hasılada olsun, farklı alanlarda olsun, sondan ya ikinci, ya birinci ya da dördüncü sırada yer alıyor. Bizim Sayın Valimize çağrımız, belediye işleri ile valilik işlerini ayrı yürütmesi, bu anlamda da gerçekten şehri tanıyan, şehrin problemlerine hakim insanlara danışarak, bu milletin parasını israf etmeden, çarçur etmeden, ellerindeki yetkiyi insanların faydasında kullanmasıdır. Kendilerine başarılar diliyoruz. Umarım faydalı işler yaparlar, bizde kendilerinden gittikleri zaman razı oluruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER