Başkan İlhan: Kentte estetik diye bir şey kalmadı

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yaklaşık olarak 6 önce Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Kent Estetik Kurulu'nu eleştirerek, bu süreçte kurul tarafından yapılan çalışmaların açıklanmasını istedi.

Başkan İlhan: Kentte estetik diye bir şey kalmadı

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Kent Estetik Kurulu'nun kent adına üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, parkları işgal eden barakalara dikkat çekti.

Haftalık olarak kent ve ülke gündemiyle ilgili basın toplantılarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Kent Estetik Kurulu'nu gündeme taşıdı.

"YAPILAN VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR AÇIKLANMALI"

Yaklaşık olarak 6 ay önce Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kent Estetik Kurulu'nun oluşturulduğuna dikkat çeken Başkan İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak soruyoruz. Kent Estetik Kurulu olarak 6 aylık süreçte Van için hangi işleri yaptınız? Parklarımızın içine işgal eden barakaların kaldırılması için ne gibi çalışmalar yaptınız? Baharın geldiği vatandaşlarımızın balkonlarına bahçelerine yeşillendirmek için uğraştığı, güzelleştirmek için gayret ettiği bugünlerde Kent Estetik Kurulu olarak çevremizin güzelleştirilmesi için hangi çalışmaları yaptınız? Şehrin sokaklarının kirliliğinin gündem olduğu ilimizde, temiz, nefes alınabilir bir Van için hangi çalışmaları yaptınız? Şehrin birçok yerinde görüntü kirliliği oluşturan baraka, bina, tabelaların kaldırılması için hangi adımları attınız? Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Kent Estetik Kurulu olarak bugüne kadar yaptığınız çalışmaları ve önümüzdeki 6 aylık ve 1 yıllık süreçte yapacağınız çalışmalar nelerdir? Kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz" dedi.

"PARTİMİZE LEGAL OLARAK ASILAN AFİŞ İÇİN CEZA YAZILDI"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İlhan, kent genelinde gelişigüzel asılan afişleri de eleştirerek, "İlimizde herhangi bir tanıtım için asılan afişler süresi bittiğinde kaldırılması gerekirken, kimi zaman üzerinden aylar geçmesine rağmen kaldırılmıyor. Kentte bunun takibini yapan kimse yok. Ama Saadet Partisi Gençlik Kollarımıza birkaç hafta önce legal bir afiş astı diye ceza yazıldığına şahit olduk. Kentte farklı uygulamalar yapılıyor. İktidara ve çevresine her şey serbest, muhalif olan parti ve kuruluşlara da her şey yasak. Bu temeli de denetimsizlikten kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

"ŞEHRİN TOPYEKÛN ELDEN GEÇMESİ GEREKİYOR"

Kentte birbirini tetikleyen sorunların olduğunu belirten Başkan İlhan, "Van Büyükşehir Belediyesi ve merkezde 3 tane merkez belediyemiz var. Fakat ne hikmetse bu belediyelerimiz, her defasında paylaştığımız temel sıkıntılar arasında çevre, çevre kirliliği, yapılardaki bozukluk, bunların temelindeki imar problemleri vs. hepsi birbirini tetikleyen unsurlardır. Şehrin topyekûn elden geçmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Birkaç gün önce kentin ilk imar yönetmeliğinin bir kısmı onaylandı. Bu onaylanan imarın içerisinde neler olduğunu, tüm detaylarını yakın zamanda işlevlik kazandığını göreceğiz. Fakat bu bile bitmiş bir imar değil. Biz 2011 yılında 2 büyük deprem yaşadık. Bu depremler bir fırsattı. Şehir yeniden makul, mantıklı bir şekilde imar edilebilirdi. Bu yapılmadı ve vatandaşlarımız da bunun mağduriyetini çekiyor. Aslında bu şekilde yaşadığımız toprakları da mağdur ediyoruz. Bu topraklardaki yapıları, yapılaşmayı da rezil bir hale getiriyoruz. Bunun temelinde gerek çevre şehirciliğin uygulamaları gerekse de merkezdeki belediyelerimizin uygularımı söz konusudur" ifadelerini kullandı.

"TOPLUM OLARAK BİLİNÇLİ DEĞİLİZ"

Kaldırımlardaki engelli yürüyüş bantlarındaki sorunlara da değinen Başkan İlhan, "Kent genelinde kaldırımlarda yapılan engelli yürüyüş bantları kimi yerlerde bir direğe, kimi yerlerde reklam panolarına, kimi yerlerde ise büyük engellere çıkıyor. Bunlar tamamen 'ben yaptım oldu' mantığı ile yapılan, neticesi düşünülmeden yapılan işlerdir. Bu işler sonu düşünülmeden yapılan işlerdir. Birçok noktada esnaflarda engelli yürüyüş bantlarının olduğu yerlerde tezgah açıyor. Toplum olarak bilinçli olmadığımız için yöneticilerimizde aynı şekilde hareket etmektedir. Bu konuda bilinçli bir toplum yetiştirmek zorundayız. Bunların sıkıntısını topyekûn olarak yaşıyoruz. Allah ağma kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Eminim onlar bizden daha dikkatlidir ve olayların farkındadır. Allah onları koruyordur" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER