Başkan İlhan: Birçok taşınmaz alelacele satılıyor

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, son dönemlerde kentte birçok taşınmazın Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi tarafından alelacele satışa çıkarıldığını iddia etti. Van Büyükşehir Belediyesi'nin birçok belediyecilik hizmetinde geri planda kaldığını, arsa, arazi, dükkân gibi birçok taşınmazı satışa çıkardığını iddia eden Başkan İlhan, Edremit Belediyesi'nin ise ilk günden beri ciddi arsa ve arazi satışına şahit olduklarını, turizm açısından önemli bir lokasyon olan Edremit'in son zamanlarda yeşil dokusunu yitirdiğini ve betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Başkan İlhan: Birçok taşınmaz alelacele satılıyor

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Van Büyükşehir Belediyesi ile Edremit Belediyesi tarafından satışa çıkarılan taşınmazları gündeme taşıdı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'ne ait olan birçok taşınmazın alelacele satışa çıkarıldığını öne süren Başkan İlhan, Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllarda nasıl kötü bir belediyecilik hizmetinin verileceğinin örneğini Van halkına gösterdiğini vurguladı.

Bugüne kadar şehrin önemli hiçbir sorununun çözülmediğini ve üstelik yeni sorunlar eklendiğini söyleyen Başkan İlhan, önümüzdeki günlerde diğer belediyeleri de ele alacaklarını ifade etti.

"MİLLETİN MALI YANGINDAN KAÇIRIRCASINA SATILIYOR"

Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'nin taşınmaz satışına sert tepki gösteren Başkan İlhan, "Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi 2023 yılında birçok taşınmazı satışa çıkardı ve özellikle son aylarda da birçok arsayı satışa çıkararak satmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi birçok belediyecilik hizmetinde geri plandayken arsa, arazi, dükkân gibi birçok taşınmazı satışa çıkarmakta, milletin malını yangından kaçırırcasına satmakta ise çok ileri bir noktadadır. Büyükşehir Belediyesi ekonomik olarak nasıl bir çıkmaza düşmüştür ki, son zamanlarda birçok taşınmazı alelacele satmaya kalkmıştır. Büyükşehir Belediyesi son yıllarda adeta ne kadar kötü bir belediyecilik hizmeti verileceğinin örneğini Van halkına göstermiştir. Yağan az bir yağmurda bile şehrin içinde birçok yerde trafik tıkanmakta yollarda göletler oluşmaktadır. Van 2011 yılında iki büyük deprem yaşamış bir kent olmasına rağmen imar sorunu çözülmemiş, Allah korusun yeni bir deprem olsa daha kötü durumdadır" dedi.

"EDREMİT SON ZAMANLARDA YEŞİL DOKUSUNU YİTİRMEKTE"

Kentin önemli sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını belirten Başkan İlhan, "Van Büyükşehir Belediyesi'nin son zamanlarda gözümüze çarpan diğer bir icraatı ise kitap alımlarıdır. Van Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar şehrin önemli hiçbir sorununu çözmemiş ve üstelik üstüne yeni sorunlar eklemiştir. Ayrıca Edremit Belediyesinin de ilk günden beri ciddi arsa ve arazi satışına şahit olmaktayız. Turizm açısından önemli bir lokasyon olan Edremit son zamanlarda yeşil dokusunu yitirmekte ve betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya kalmaktadır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'ne soruyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar sattığı arsa, dükkân, arazi vs. toplam taşınmazlar nelerdir ve bu taşınmazlardan ne kadar gelir elde edilmiştir? Van Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam kaç liralık kitap almıştır? Van Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu ne kadardır? Edremit Belediyesi olarak bugüne kadar sattığınız arsa, arazi, taşınmaz ne kadardır ve bunlardan ne kadar gelir elde edilmiştir. Edremit Belediyesi olarak Edremit'in yeşil dokusunu korumaya yönelik ne gibi tedbirler aldınız?" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İPEKYOLU, TUŞBA VE SIRASIYLA DİĞER BELEDİYELERİ DE ELE ALACAĞIZ"

Bu hafta Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'ni ele aldıklarını ve önümüzdeki haftalarda diğer belediyeleri de ele alacaklarını söyleyen Başkan İlhan, "Öncelikle bu hafta bu iki belediyeyi ele aldık. Önümüzdeki hafta İpekyolu, Tuşba ve sırasıyla diğer belediyeleri de ele alacağız. Özellikle göze çarpan iki nokta olduğu için, birincisi Van Büyükşehir Belediyesi'nin tüm belediyelerin üzerinde olması ve son zamanlarda birçok billboardda arazi satışı reklamları yapması, birçok sitede kitap alımı yapılması dikkate değer şekilde gözükmesi, bu soruları sormamıza sebep oldu. Bunun yanı sıra Edremit ilçesi, Van'ın en gözde noktasıdır. Bugün Van'da ve Türkiye'de turizm noktasında önemli bir yerdir. Fakat geldiğimiz noktada Edremit'in yeşil dokusu neredeyse yok olmakla karşı karşıyadır. Bundan dolayı önceliği bu hafta bu iki belediyeye verdik" ifadelerini kullandı.

"İKİ GÜNDE BİR VALİLİĞİN, EDREMİT BELEDİYESİ'NİN KAPISINA GİDECEK DEĞİLİZ"

Van'ın sorunlarını Van Valisi Ozan Balcı'ya ilettiklerini ve düzenledikleri basın toplantılarında bunları bir kez daha gündeme taşıdıklarını belirten Başkan İlhan, "Sayın Valimiz göreve başladığında kendisine nezaketen ziyarette bulunduk. Şehrimizin sorunları, problemleri konusunda Saadet Partisi Van İl Başkanlığımızın daha önce hazırlamış olduğu 'Van'ın sorunları ve çözüm önerileri' kitapçığını takdim ettik. Kitapçığı hazırladığımız günden bu yana bir tane problemimiz çözülmedi. Üstüne yeni sorunlar eklendi. Biz üzerimize düşeni yaptık. İşimizi, gücümüzü bırakıp, iki günde bir valiliğin kapısına, Edremit Belediyesi'nin kapısına gidecek değiliz. Biz buradan zaten basın yayın organlarıyla bu sorunları gündeme getiriyoruz. Kendileri de bu meselelere vakıflar. Kendilerini bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz. Eğer bir istişare kültürü veya danışma kültürü söz konusu olursa, bizi ne zaman davet ederlerse, biz kendilerine gideriz. Şehrin hayrına yapılacaklar konusunda fikirlerimizi söyleriz" dedi.

"MEMLEKETİN HAYRINA OLAN HER İŞTE YAPANIN YANINDA OLACAĞIZ"

Saadet- Gelecek Grubu olarak Van'ın sorunlarını meclise taşıdıklarını ve taşımaya devam edeceklerini söyleyen Başkan İlhan, "Meclis 1 Ekim itibariyle açıldı. Açıldığı günün akabinde Saadet- Gelecek Grubu adına Vanlı hemşehrimiz İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, çevre yolu vs. birçok maddeyi içeren bir soru önergesi verdi. Bunu meclis gündemine taşıdı. Haftalık olarak ilimizin problemleriyle alakalı Saadet- Gelecek Grubu olarak meclise birçok konuda soru önergesi vereceğiz. Grubumuz bu konuda çalışkan bir gruptur. Geçtiğimiz günlerde emekli maaşları konusunda bir gündem oluşmasını ve bununla ilgili bir önergede bulundu. Akabinde deprem bölgesinde halen çadırlarda yaşayan insanlarımızın durumuyla alakalı önergede bulundu. İlimizin sorun ve sıkıntılarıyla alakalı da mecliste Saadet- Gelecek Grubu üzerine düşen birçok konuda varlığını hissettirecektir. Gerek iktidar konusunda, gerek yerel konusunda üzerine düşen neyse, meclisteki arkadaşlarımız olsun, bizler Saadet Partisi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu memleketin hayrına olan her işte yapanın yanında, aleyhine olan her işte de karşısında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"EFSANE MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİ YENİDEN VAN'A KAZANDIRACAĞIZ"

Yerel seçimlerle ilgili görüşlerini de dile getiren Başkan İlhan, "Uzun yıllardır yerel seçimde şehrimiz iki kutuplu bir yapının içerisinde kalmıştır. Bizler Saadet Partisi olarak her zaman üçüncü bir yolu açma gayreti içerisinde olduk. Bu mücadeleyi hep verdik. Zaman zaman bazı belediyelerde meclis üyeleri kazandık. Fakat son yıllarda özellikle 2009'dan bu yana bir belediye kazanamadık. İnşallah bu yapıyı yine değiştirecek olan Saadet Partisi'dir. Yerel seçimlerde var gücümüzle çalışıp, seçime kazanmaya yönelik ekiplerle gireceğiz. Bu anlamda Van'daki diğer siyasi partileri de ittifaka davet ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde seçime girip, memleketteki bu kayyum düzenine son vermemiz gerekiyor. Bir parti zaten kazansın, kazanmasın kayyum sistemini kullanıyor ve bütün işlerini yürütüyor. Diğer parti de kazanıyor ve ertesi gün kayyuma devrediyor. Biz artık bu dönemin sona ermesi için var gücümüzle çalışacağız. Van'da kayyum idaresinden bağımsız, Van halkına bağımlı efsane Milli Görüş belediyeciliğini Van'da yapacak ekiplerle yola çıkmak için istişarelerimiz devam etmektedir. Bu anlamda Van'a hizmet derdinde olan, tüm ilçelere, büyükşehire, böyle bir niyeti olan herkesi, samimi olan, 'ben bu şehre katkı sunmak istiyorum, bu şehrin sorunlarına çözüm üretmek istiyorum' diyen, siyasete hevesli olan, meraklı olan herkesi Saadet Partisi'ne davet ediyorum. Saadet Partisi bu şehrin bir gerçeğidir. Bu gerçek inşallah en kısa zamanda somut olarak belediyelerde görünür hale gelecektir" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2023, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER